Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κατερίνα Ζαφειράκη στο thebest.gr: "Παίξαμε στο ...σπίτι μας και σηκώσαμε την κούπα"

Κατερίνα Ζαφειράκη στο thebest.gr: "...
Λαλιώτη Αμαλία

Η νεαρή τερματοφύλακας της ΝΕΠ είναι έτοιμη για νέες επιτυχίες

Η Κατερίνα Ζαφειράκη είναι η νεαρή τερματοφύλακας της ΝΕΠ, η οποία στα λίγα χρόνια που ασχολείται με το πόλο έχει καταφέρει να πανηγυρίσει αρκετές επιτυχίες με τα "δελφίνια". Η πολίστρια της ΝΕΠ θέλει να συνεχίσει την παράδοση των Πατρινών τερματοφυλάκων, αλλά και να κάνει τα δικά της όνειρα πραγματικότητα.

Η Κατερίνα Ζαφειράκη μιλά στο thebest.gr για τον προπονητή της Δημήτρη Μπιτσάκο, αλλά και την ομάδα της, με την οποία θέλει να φτάσει όσο το δυνατό πιο ψηλά.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το πόλο;

Ξεκίνησα με κολύμβηση, αλλά στη συνέχεια πέρασα στο πόλο. Είναι σημαντική η παρουσία του προπονητή μας Δημήτρη Μπιτσάκου, ο οποίος μας βοηθάει να γίνουμε καλύτερες συνεχώς

Στη ΝΕΠ τα τελευταία χρόνια είστε πολλές και ταλαντούχες αθλήτριες, υπάρχει ανταγωνισμός;

Θα έλεγα συναγωνισμός θέλουμε όλες να γίνουμε καλύτερες για το γενικότερο καλό της ομάδας μας. Για παράδειγμα εγώ δεν θέλω να χάνω προπονήσεις για να γίνω καλύτερη.

Οι προσωπικοί σου στόχοι;

Θέλω να φτάσω αγωνιστικά όσο πιο ψηλά μπορώ. Θέλω να κερδίσω μια θέση στην βασική ομάδα και να καταφέρω να παίξω κάποια στιγμή στην Εθνική.

Φέτος πανηγύρισες το χρυσό μετάλλιο με τις Νεανίδες και το χάλκινο με τις Κορασίσες. Είσαι ικανοποιημένη;

Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενη από τις επιτυχίες μας. Ειδικά στις νεανίδες ήταν ξεχωριστά τα συναισθήματα, παίξαμε στο σπίτι μας και σηκώσαμε την κούπα. Στόχος μας πλέον είναι να έχουμε διάρκεια.

Έχεις κάποιο αθλητή ή αθλήτρια για πρότυπο;

Σίγουρα τον προπονητή μου, ενώ προσπαθώ να παίρνω πράγματα αγωνιστικά από άλλους τερματοφύλακες για να προσπαθώ να διορθώσω την τεχνική μου.

Ποια θεωρείς πιο ξεχωριστή στιγμή;

Το πρωτάθλημα των κορασίδων ήταν μια καλή αγωνιστική στιγμή για μένα και μια ωραία εμπειρία, όπως κορυφαίο ήταν και το πρωτάθλημα των νεανίδων.

Η Πάτρα έχει παράδοση στους τερματοφύλακες, θέλεις να την συνεχίσεις;

Εννοείται ότι θέλω και προσπαθώ πολύ γι αυτό. Πρέπει όλοι να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι για να βοηθάμε και την ομάδα, είναι ομαδικό το άθλημα.

Ο τερματοφύλακας είναι ο τελευταίος που φαίνεται σε ένα γκολ που μπορεί να δεχθείς. Σε επηρεάζει αυτό;

Σε ένα γκολ όλοι θεωρούν ότι φταίει ο τερματοφύλακας γιατί αυτόν βλέπουν στο τέλος. Η κερκίδα βλέπει μόνο τον τερματοφύλακα και όχι για παράδειγμα αν δεν βγήκε μία άμυνα. Όπως βέβαια και το αντίθετο, όπου σε μία καλή απόκρουση φαίνεσαι εσύ. Η αλήθεια είναι πάντως ότι είναι επιβράβευση το χειροκρότημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports