Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος που "καθιέρωσε" τον Άη Βασίλη στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος που...

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Δημήτριος Πιέρρος, ένας από τους πρώτους φωτογράφους της πόλης

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα ο θάνατος του Δημητρίου Θεοδ. Πιέρρου ενός από τους πρώτους φωτογρα΄φους της πόλης, ο οποιος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών και κηδεύεται σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης Πατρών. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο νέου Σουλίου.Ο Δημήτριος Πιέρρος ήρθε από το Μάστρο Μεσολογγίου στην Πάτρα σε ηλικία 17 ετών. Το 1948 άνοιξε ένα μικρό φωτογραφείο στη συμβολή της Κορίνθου με τη Βούρβαχη και στη συνέχεια μεταστεγάστηκε στη διασταύρωση της Γεροκωστοπούλου με την Κανακάρη.

Ήταν, όπως γράφει η εφημερίδα "Πρωινή Γνώμη" ο αποκλειστικός φωτογράφος του Αρσακείου Σχολείου Πατρών αό το 1950, την περίοδο μάλιστα που φοιτούσαν σε αυτό μόνο γυναίκες.

Παράλληλα ήταν αυτός που... "εμπνεύστηκε" την παρουσία Αγίου Βασίλη στην πλατεία Γεωργίου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Φόρεσε ένα κόκκινο ντόμινο από το Δημοτικό Θέατρο και βαμβάκι για γενιάδα και βγήκε στην πλατεία Γεωργίου γράφοντας έτσι τη δική του ιστορία στα τοπικά πράγματα...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις