Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κατεδαφίζεται το ετοιμόρροπο υπόστεγο, στο παλιό λιμάνι - Δεν κρίθηκε διατηρητέο

Πάτρα: Κατεδαφίζεται το ετοιμόρροπο υπόσ...

Μεταξύ Αγίου Νικολάου και Γούναρη

Σε κατεδάφιση υπόστεγου στο παλιό λιμάνι θα προχωρήσει ο ΟΛΠΑ, όπως ανακοίνωσε. Πρόκειται ται το υπόστεγο - αποθήκη, που βρίσκεται μεταξύ Αγίου Νικολάου και Γούναρη και το οποίο δεν κρίθηκε διατηρητέο. Η ανακοίνωση:

"Το Δ.Σ. του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ στην Συνεδρίαση της 11/05/2017 ενέκρινε τη Διακήρυξη και τα τεύχη Δημοπράτησης του έργου: «Κατεδάφιση Υποστέγου Νο4» προϋπολογισμού δαπάνης 220.000€ πλέον ΦΠΑ. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Πρόκειται για το Υπόστεγο – Αποθήκη που βρίσκεται μεταξύ Αγ. Νικολάου και Γούναρη εντός του τμήματος εκείνου, που πρόσφατα, με την απόφαση 22718/ 09-02-2017 (ΦΕΚ 45Β 24-02-2017) του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποχαρακτηρίστηκε από Χερσαία Ζώνη Λιμένα προκειμένου να αποδοθεί οριστικά στο Δήμο Πατρέων και τους πολίτες της Πάτρας.

Για το λόγο εν λόγω υπόστεγο, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές βλάβες, έχει συνταχθεί αρμοδίως έκθεση «επικινδύνως ετοιμορρόπου οικοδομής» ενώ παράλληλα εκκρεμούσε η έκδοση Υπουργικής Απόφασης περί χαρακτηρισμού ή μη του κτίσματος ως διατηρητέου σύμφωνα με αίτημα των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η απόφαση εκδόθηκε την 03-05-2017, μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και κρίνει ότι το υπόστεγο δεν είναι διατηρητέο.

Άμεσα ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής του ευθύνης, θα προχωρήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης για να κατεδαφιστεί το υπόστεγο το ταχύτερο δυνατόν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την διαρκή και έμπρακτη συμβολή του στη βελτίωση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις