Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντίθετη η ΚΕΔΕ στην κατάργηση των τμημάτων προνηπίων στους παιδικούς σταθμούς

Αντίθετη η ΚΕΔΕ στην κατάργηση των τμημά...

Δεν υπάρχουν αίθουσες και νηπιαγωγοί

Αντίθετη στην κατάργηση των τμημάτων των προνηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στην ένταξή τους στα νηπιαγωγεία είναι η ΚΕΔΕ. Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, κατά τη συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ούτε επαρκής είναι ο αριθμός των νηπιαγωγείων, ούτε διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής και δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, μια τέτοια εξέλιξη θα σήμανε δραματική συρρίκνωση των δημοτικών παιδικών σταθμών και απόλυση 2.500 εργαζομένων.

Κοινό σημείο αναφοράς και των υπολοίπων μελών του ΔΣ, ήταν η διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος των τμημάτων των προνηπίων, τα οποία υπάγονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, επισήμανε ότι η υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας αντικειμενικά θα έχει μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία, όπου δεν υπάρχουν οι δυνατότητες, τα προνήπια θα εξακολουθούν να εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις