Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φώτης Αλεξόπουλος: «Ένα μεγάλο μπράβο στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας»

Φώτης Αλεξόπουλος: «Ένα μεγάλο μπράβο στ...

Ο Ήλειος και μέλος του ΔΣ του ΙΝΚΑ, για την διεθνή ημέρα αδελφών νοσοκόμων, στις 12 Μαΐου

Ανακοίνωση για την Διεθνή μέρα Αδελφών νοσοκόμων εξέδωσε ο Φώτης Αγγελόπουλος. Το μέλος του Δ.Σ ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, κατάγεται από την Ηλεία.

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της Αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με την ευκαιρία του εορτασμού  της Διεθνής Ημέρας  Αδελφών Νοσοκόμων που  εορτάζεται κάθε χρόνο  από το 1965 στις 12 Μαΐου,  θα ήθελα να πω σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Χώρας , ένα μεγάλο μπράβο,  διότι παρά  τα μνημόνια  οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ,  προκειμένου να εξασκήσουν το λειτούργημα τους , γιατί περί λειτουργήματος πρόκειται και όχι επαγγέλματος.

Να θυμίσω ότι , η  12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της Αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Ο Εορτασμός της  Διεθνής Ημέρας  θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία. Η νοσηλευτική, γενικώς, θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα, όμως όσοι από εμάς έχουμε γνωρίσει από κοντά την εργασία τους, θα έχουμε διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα επάγγελμα- λειτούργημα  για ”γερά νεύρα”.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις