Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ιερέας αρνήθηκε να δώσει αντίδωρο σε ηλικιωμένη γιατί φορούσε παντελόνι

Πάτρα: Ιερέας αρνήθηκε να δώσει αντίδωρο...

Την κατάσταση "έσωσε" ο νεότερος ιερέας που συλλειτουργούσε στο ναό του Αγ. Αθανασίου

Αρκετοί πιστοί έσπευσαν το πρωί της Τρίτης 2/5/2017 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία στο ναό του Αγ. Αθανασίου Πατρών (στο πλάι του ναού έχει τοποθετηθεί και ανδριάντας του Κωνσταντίνου Γιαννιά που έδρασε στην προεπαναστατική περίοδο) όπου χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, δεν έλειψαν και κάποια απρόοπτα από τον φετινό εορτασμό και δη στην πανηγυρική Θεία λειτουργία το πρωί.

Στο τέλος της λειτουργίας και πιο συγκεκριμένα την ώρα της διανομής του αντιδώρου από τους ιερείς, ο ένας εξ’ αυτών, ο γηραιότερος αρνήθηκε σε ηλικιωμένη γυναίκα μπροστά σε όλο τον κόσμο να της δώσει το αντίδωρο και όταν εκείνη με απορία τον ρώτησε τι συμβαίνει, εκείνος της απήντησε ότι δεν της δίνει αντίδωρο διότι φορά παντελόνι!

Η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες είναι θρησκευόμενη και ήταν ευπρεπώς ενδεδυμένη, ξεπερνώντας την αρχική αμηχανία και απορία, το μόνο που απήντησε ήταν «Χριστός Ανέστη» και «παππούλη ο αείμνηστος Χριστόδουλος είχε πει ελάτε στην εκκλησία έτσι όπως ακριβώς είστε, με το τζιν, τα σκουλαρίκια, κ.α.».

Ευτυχώς ο άλλος ιερέας που συλλειτουργούσε και ήταν νεότερος στην ηλικία και προφανώς και στα πιστεύω, αντιλήφθηκε τι συνέβη και έσωσε την κατάσταση προσφέροντας εκείνος αντίδωρο στην ηλικιωμένη γυναίκα που δεν ήταν ευπρεπώς ντυμένη για τον συγκεκριμένο ιερέα επειδή φορούσε παντελόνι και όχι μακριά φούστα.

Δεν γνωρίζουμε αν το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη και γνώση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης, ο οποίος δεν στέκεται σε τέτοιου είδους θέματα και λογίζεται ως προοδευτικός.

Ο ναός του Αγ. Αθανασίου δεν αποτελεί ενορία και ανήκει στη γειτονική ενορία της Αγ. Παρασκευής.

Πάντως αν πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα η συμπεριφορά του ιερέως χαρακτηρίζεται το λιγότερο ατυχής και θα μπορούσε αν ήθελε να συμβουλεύσει την ώρα του αντιδώρου τη γυναίκα, εφόσον τον ενόχλησε τόσο πολύ το παντελόνι!

Ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου επί της οδού Καλαβρύτων απέναντι από την πλατεία Μαρούδα στην Πάτρα πανηγυρίζει και στις 2 Μαΐου, κάθε χρόνο τιμώντας την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από την Εκκλησία μας ως ο ηρωικότερος των αγίων και ο αγιότερος των ηρώων!

Η εορτή του Μεγάλου Αθανασίου είναι ως γνωστό στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο στις 2/5 τιμάται η ανακομιδή των λειψάνων του. Ο Άγιος Αθανάσιος διετέλεσε Πατριάρχης Αλεξανδρείας επί 46 έτη, 16 από τα οποία τα πέρασε στην εξορία, πότε στη Δύση (Ρώμη, Ακηλυία, Νύσσα, κ.α.) και πότε στην έρημο. Κοιμήθηκε στις 2 Μαΐου του 373 μ. Χ., σε ηλικία 78 ετών. Είχε συγγράψει πολλά έργα, λόγους και επιστολές, για να αντικρούσει τους ειδωλολάτρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις