Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο – SOS για τις ανεξέλεγκτες χωματερές

Αχαΐα: Προετοιμασία για την αντιπυρική π...

Αρκετοί δασικοί και αγροτικοί δρόμοι χρειάζονται παρεμβάσεις

Ξεκινά επίσημα την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος και η πυροσβεστική έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία. Το ζήτημα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας,  της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας στη διάρκεια της οποία εμπλεκόμενοι φορείς έθεσαν τα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος επεσήμανε την ανάγκη για μεγαλύτερη κρατική στήριξη όσον αφορά στην έγκαιρη χρηματοδότηση των δήμων για αντιπυρικά έργα, του δασαρχείου για καθαρισμούς δρόμων και του θέσπισης κρατικού κονδυλίου για πολιτική προστασία σε περιφερειακό επίπεδο.

 

Αχαΐα: Συνεδρίασε το Συντονιστικό ενόψει ... - The Best News

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής ήδη έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των επιτροπών που έχουν ελέγξει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αγροτικοί και δασικοί δρόμοι, τα υδροστόμια, οι δεξαμενές κλπ. «Αρκετοί δρόμοι χρειάζονται διάνοιξη ή έχουν νεροφαγώμAτα που καθιστούν δύσκολη τη διέλευση των πυροσβεστικών» επισημαίνει στο thebest.gr o Διοικητής της Πυροσβεστικής στο νομό Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης.

Επιπρόσθετα θίγει την επικινδυνότητα που έχουν για την πρόκληση φωτιάς οι ανεξέλεγκτες χωματερές. Οι οποίες εντοπίζονται στα ανατολικά του νομού Αχαΐας και χρειάζεται τα σημεία να καθαριστούν άμεσα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης του ΣΟΠΠ ο κ. Ρουμελιώτης έθεσε το θέμα ενώ για μια ακόμα φορά επεσήμανε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης παρεμβάσεων που πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι φορείς (Δήμοι, Δασαρχείο) στο πλαίσιο της προετοιμασίας. (Δρόμοι, αποψιλώσεις κλπ).

Επιπρόσθετα ζήτησε και για φέτος την ετοιμότητα των Δήμων και στο κομμάτι της παραχώρησης οχημάτων και εξοπλισμού που διαθέτουν (υδροφόρες κλπ) σε μια ενδεχόμενη φωτιά, όπως συμβαίνει εξάλλου κάθε χρόνο.

Σημαντικό ρόλο και σε αυτή την αντιπυρική περίοδο θα έχουν οι εθελοντικές οργανώσεις πυροσβεστών με τους οποίους ο κ. Ρουμελιώτης θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου απαγορεύεται οι πολίτες να ανάβουν φωτιές καθώς είναι αυξημένος ο κίνδυνος να προκληθείο πυρκαγιά. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Δυτ. Ελλάδα:Προ των πυλών η αντιπυρική περίοδος-Πότε ...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις