Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Απολαμβάνουμε την ξεχωριστή König Ludwig Dunkel αποκλειστικά στη μπυραρία La Bodegueta!

Απολαμβάνουμε την ξεχωριστή König Ludwig...

Η πρώτη αυθεντική μπυραρία της Πάτρας στον πεζόδρομο της Παντανάσσης!

Μία ακόμα ξεχωριστή μπύρα εξασφάλισε για τους φιλους της, η αγαπημένη La Bodegueta!

Η πρώτη αυθεντική μπυραρία της Πάτρας, μας παρουσιάζει την ξεχωριστή König Ludwig Dunkel.

Την απολαμβάνουμε στην πανέμορφη σάλα της στον πεζόδρομο της Παντανάσσης!

 

König Ludwig Dunkel

H Ζυθοποιία: Η ιστορία της ζυθοποιίας χάνεται στα βάθη των αιώνων, καθώς οι παλιότεροι ιδιοκτήτες, πρόγονοι του σημερινού, είχαν άμεση σχέση με την εξέλιξη της μπύρας, του είδους της White και φυσικά την ιστορία, πολιτική και πολιτισμική της Βαυαρίας και κατ επέκταση της Γερμανίας. Η Konig Ludwig (μέλος ομίλου Warsteiner) με εγκαταστάσεις στο κάστρο του cold mountain στην βόρεια Βαυαρία (λίγο έξω από το Μόναχο), παράγει ακόμα την μπύρα της βασιλικής οικογένειας κάτω από την συνεχή της επίβλεψη και φροντίδα, σύμφωνα με συνταγή αιώνων. Έχοντας το μονοπώλιο παραγωγής, η οικογένεια παρήγε τέτοιες ποσότητες μπύρας που όταν το 1823 το εθνικό θέατρο πήρε φωτιά, αυτή σβήστηκε με μπύρα!!! Η ζυθοποιία παράγει σήμερα μία από τις πιο γνωστές μπύρες μαγιάς που ευρέως αναγνωρίζεται ως βαυαρική σπεσιαλιτέ με παραδοσιακή ζυθοποίηση και πρόσθετη μαγιά για επαναζύμωση μέσα στην φιάλη (method Champenois). Ο "Βασιλιάς Λουδοβίκος" όπως μεταφράζεται το όνομα της μπύρας είναι το πρόσωπο για το οποίο έγινε ο γάμος υπερπαραγωγή, του οποίου οι επετειακοί εορτασμοί είναι γνωστοί σήμερα ως Oktoberfest. Δυστυχώς για τους απογόνους και την ζυθοποιία στο cold mountain δεν επιτρέπεται η συμμετοχή της σ 'αυτό. Ωστόσο κάθε καλοκαίρι, εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο κάστρο της ζυθοποιίας που μας μεταφέρουν στην εποχή των ιπποτών.

Μπύρα: Σκούρα μπύρα τύπου dark, μέτρια σκούρο χρώμα με φωτεινούς καστανοκόκκινους τόνους στις άκρες του ποτηριού. Παράγει έναν ιδιαίτερο αφρό και διακρίνει κανείς αρώματα ελαφρώς καπνισμένου ξύλου, γλυκιάς βύνης, πιπεριού και καπνού σε ένα απολαυστικό δέσιμο. Ελαφριά γεύση, καθαρή και μεστή. Πίνεται ευχάριστα μόνη της, συνοδεύει άριστα όμως και πιάτα όπως κρέας με μανιτάρια, ριζότο κ.α. Κλασσική βαυαρική dark κληρονομιά της οικογένειας των Wittelsbach.

Τύπος Dark Munich stock
Χρώμα Σκούρο Καφεκόκκινο
Αλκοόλ 5.1%
Ζυθοποιία Schloßbrauerei Cold Mountain
Προέλευση Γερμανία

 

 

König Ludwig Weiss

Ξανθό, German Hefeweizen, 5% alc.

Πλούσιος και πυκνός αφρός για την Γερμανική μπύρα που χρονολογείται απ το 1979. Αρώματα μαγιάς και φρούτων όπως στις περισσότερες γερμανικές Weiss. Μπανάνα και λεμόνι κυριαρχούν, ενώ κάποιες νότες μπαχαρικών κάνουν δειλά την εμφάνισή τους. Επίγευση ξηρή και ελαφρώς πικρή. Σερβίρεται δροσερή..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life