Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν έχουν αναγνωριστεί τα θύματα της επίθεση στη Στοκχόλμη – Συνελήφθη ο δράστης

Δεν έχουν αναγνωριστεί τα θύματα της επί...

Είναι 39 ετών και κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν

Ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δήλωσε ότι τα θύματα της χθεσινής επίθεσης που έγινε με κλεμμένο φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος ως οδηγός του φορτηγού που συνελήφθη σήμερα, είναι 39 ετών και κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν.

Ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας παρατήρησε ξεκάθαρες ομοιότητες μεταξύ της επίθεσης στο κέντρο της Στοκχόλμης και της επίθεσης που έγινε πρόσφατα έξω από το Κοινοβούλιο, στο Λονδίνο.

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν την ταυτότητα, αλλά και το κίνητρο του συλληφθέντος, ο δημόσιο ραδιόφωνο της Σουηδίας επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι αυτός κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν. Η σύλληψή του, έγινε σε προάστιο της βόρειας Στοκχόλμης.

“Ο άντρας συνελήφθη ως ο οδηγός του φορτηγού στην επίθεση,” δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λαρς Μπίστρομ, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να έχει και συνεργούς.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να δείχνουν ότι έχει συλληφθεί λάθος άνθρωπος, καθώς τα τεκμήρια της σύλληψης ενισχύονται από τη διεξαγωγή και την εμβάθυνση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σημερινή σύλληψη έγινε επί τη βάσει αξιολόγησης των πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, οι αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, ο δράστης της επίθεσης στη Στοκχόλμη

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις