Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεύτερο ατύχημα στο πλοίο Hellenic Spirit σε 10 μέρες – Άναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας

Δεύτερο ατύχημα στο πλοίο Hellenic Spiri...

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Aναχώρησε τα ξημερώματα από την Πάτρα για την Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια τη Βενετία, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «HELLENIC SPIRIT» που προσέκρουσε χθες βράδυ, στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, στον προβλήτα Α στο λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα δύο μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή. Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους του σκάφους είχε απαγορευθεί προσωρινά, ενώ ειδικά συνεργεία προχώρησαν σε αποκατάσταση της ζημιάς. Το πλοίο αφού επιθεωρήθηκε από κλιμάκιο της επιθεώρησης πλοίων αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του στις 4:16 το πρωί. Το «HELLENIC SPIRIT» μεταφέρει 100 επιβάτες, 41 ΙΧ και 51 φορτηγά.

Να σημειωθεί ότι το δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται στο πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα.

Στις 28 Μαρτίου το ίδιο πλοίο είχε προσκρούσει στον κυματοθραύστη του λιμανιού με αποτέλεσμα να προσκληθεί μικρό ρήγμα. Η βλάβη επιδιορθώθηκε και το σκάφος απέπλευσε για τον προορισμό του.

Το Hellenic spirit που ανήκει στην ANEK, ετοιμαζόταν το βράδυ της Παρασκευής να αναχωρήσει για Ηγουμενίτσα, Ιταλία και σε αυτό είχαν επιβιβαστεί ήδη 100 επιβάτες, 51 φορτηγά και 41 ΙΧ οχήματα.

Για το ατύχημα εξέδωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωση το Λιμενικό σύμφωνα με την οποία:

«Προσέκρουσε βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «HELLENIC SPIRIT» Ν. Χανίων 30, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του στο προβλήτα Α του νότιου λιμένα Πάτρας, με την δεξιά πλευρά στον προβλήτα, μετά την μεθόρμιση του από το βόρειο λιμένα Πάτρας.

Ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο απόπλου από Πάτρα για Ηγουμενίτσα – Βενετία.

Άμεσα στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Πάτρας διενήργησαν επιθεώρηση στο πλοίο και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.»

Διαβάστε επίσης:

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας- Προκλήθηκε ρήγμα δύο μέτρων- Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Πάτρα: Εργασίες οξυγονοκόλλησης στο Hellenic Spirit που προσέκρουσε στον κυματοθραύστη του νέου λιμανιού - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Μικρό ρήγμα στο πλοίο HELLENIC SPIRIT – Προσέκρουσε στο νέο λιμάνι της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις