Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Συζητώντας για τις εκλογές

Συζητώντας για τις εκλογές

του Δημήτρη Αβραμίδη

Ο Ντάϊσελμπλουμ προεξόφλησε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Γιούρογκρουπ της 7ης Απριλίου στη Μάλτα. Ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στον Απρίλιο. Ποιος έχει δίκιο θα το ξέρουμε πολύ σύντομα αλλά το παιχνίδι που παίζεται είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

Η κυβέρνηση έχει σχεδόν συμφωνήσει σε όλα αλλά δυσκολεύεται, δυσκολεύεται πάρα, πολύ να εμφανίσει στο εσωτερικό της χώρας αυτά που έχει συμφωνήσει. Είναι και κάτι κακές-κάκιστες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου κι ο φόβος που επικρατεί εκεί είναι πως το κλείσιμο της αξιολόγησης, θα δώσει ένα τελειωτικό δημοσκοπικό χτύπημα από το οποίο δεν πρόκειται να συνέλθουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Υπάρχει βέβαια και η δόση των 7,5 δις. ευρώ που πρέπει να πληρωθεί στα τέλη Ιουνίου. Χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν ρωτά, κανείς δεν απαντά. Από τα πλεονάσματα, την άγρια φορολόγηση, τον κακό μας τον καιρό;  Ή μήπως την υστάτη στιγμή, δηλαδή στο Γιούρογκρουπ του Μαΐου ή ακόμα και του Ιουνίου σπεύσουμε να δεχτούμε όχι αυτά που μας ζητάνε τώρα, αλλά ακόμα περισσότερα, για να πληρωθεί η δόση, αφού προηγουμένως οι κυβερνώντες υποδυθούν άλλη μια φορά τους σκληρά διαπραγματευόμενους.

Παράξενη αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση. Είναι τόσο σκληρή που σε κάθε της φάση οι απαιτήσεις των δανειστών μεγαλώνουν, και οι αντοχές τους δανειζόμενου λιγοστεύουν. Δηλαδή τι θα συνέβαινε αν η διαπραγμάτευση δεν ήταν τόσο δήθεν σκληρή;

Πολλοί από εμάς, μέχρι σήμερα λέγαμε, και σωστά, ότι είναι λάθος να ζητάς εκλογές με την αξιολόγηση ανολοκλήρωτη. Αυτό ίσχυε όλους τους προηγούμενους μήνες αλλά δεν μπορεί να ισχύει και για όλους τους επόμενους, αφού η παράταση αυτής της εκκρεμότητας αποδεικνύεται καταστροφική και κρύβει τεράστιους κινδύνους.

Δυσκολεύομαι να το πω και αντιλαμβάνομαι όλες τις δυσκολίες και τις αντιφάσεις του αιτήματος, αλλά μήπως το εδώ και τώρα εκλογές είναι μια λύση;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις