Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Embia: Στόχος η ταχύτερη αποκατάσταση και επάνοδος επαγγελματιών αθλητών

Embia: Στόχος η ταχύτερη αποκατάσταση κα...

Συμμετέχει στο Patras IQ 2017

Ασύρματες τεχνολογίες στην υπηρεσία της αποκατάστασης επαγγελματιών αθλητών υψηλού επιπέδου

Η ερευνητική ομάδα του Αναπληρωτή καθηγητή Κ. Πουλά τα τελευταία τρία χρόνια εφαρμόζει συνδυασμό νέων τεχνολογιών (μικρορευμάτων και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων) με στόχο την ταχύτερη αποκατάσταση και επάνοδο επαγγελματιών αθλητών.

Στο πλαίσιο αυτής της ερευνητικής προσπάθειας έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες για αποκατάσταση διαστρεμμάτων, θλάσεων, κακώσεων κ.λ.π. Επιλεγμένα αποτελέσματα έχουν παρουσιαστεί σε εθνικά και διεθνή Συνέδρια ενώ σύντομα αναμένεται να αναπτυχθούν συνεργασίες και σε άλλους χώρους του επαγγελματικού αθλητισμού. Οι τεχνολογίες που εφαρμόζονται είναι οι εξής:

Α. Η ασύρματη μικροηλεκτροδιέγερση (NCCT, Non-contact current transfer, μεταφορά ρεύματος στον ασθενή ασύρματα), χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να τοποθετηθούν ηλεκτρόδια σε αυτόν. Η ένταση του ρεύματος που μεταδίδεται με τη μορφή ιόντων του ατμοσφαιρικού αέρα είναι απειροελάχιστη (1-4 μικροAmpere).

Β. Τα παλμικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα, με τη μορφή patches, που διαθέτουν αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση.

O ασθενής στον οποίο εφαρμόζονται οι θεραπείες δεν αντιλαμβάνεται την οποιαδήποτε ενόχληση ή πόνο και δεν έχει την παραμικρή παρενέργεια. Οι δυνατότητες αυτών των τεχνολογιών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Συνολικά επιτυγχάνεται έως και 25% ταχύτερη αποκατάσταση. Σύντομα αναμένονται νέες δημοσιεύσεις της ομάδας που θα επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών.

Η ερευνητική ομάδα του Αναπληρωτή καθηγητή Κ. Πουλά έχει κατοχυρώσει την ικανότητα των μικρορρευμάτων να επηρεάζουν τη διαμόρφωση μικρο- και μεγαλο-κρυστάλλων.

Στο πεδίο των τροφίμων έχουμε δείξει ότι  τα μικρορρεύματα μπορούν να αυξήσουν την απόδοση της παραγωγής τυριού από γάλα, καθώς πετυχαίνουν να ενσωματώνουν όλες τις διαθέσιμες πρωτεϊνες του γάλακτος στο τυρί, εκμηδενίζοντας το ποσοστό του τυρόγαλου.

«Η ανάγκη για αύξηση της απόδοσης του τυροπήγματος οδήγησε στη μελέτη νέων μεθόδων τυροποίησης. Ύστερα από εκτενή έρευνα στο εργαστήριο βρέθηκε ότι η «διέγερση» του γάλακτος με χρήση μικρορευμάτων αυξάνει την απόδοση του τελικού προϊόντος»

-              Μια μικρή επιχείρηση που παράγει 500 τόνους τυρί, μπορεί να κερδίσει 100000 ευρώ ανά έτος

-              Μια μεσαία επιχείρηση που παράγει 3000 τόνους τυρί, μπορεί να κερδίσει 600.000 ευρώ ανά έτος

-              Μια μεγάλη επιχείρηση που παράγει 20000 τόνους τυρί μπορεί να κερδίσει 4.000.000 ευρώ ανά έτος

 

ΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ 200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr