Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Patras IQ 2017

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρ...

Ο ιδρυτικός σκοπός του ΠΤΑ συνίσταται στην υπηρέτηση των αναπτυξιακών πολιτικών της Περιφέρειας

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΤΑ-ΠΔΕ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που υπάγεται στην Περιφέρεια. Ιδρύθηκε το 1998 δυνάμει του άρθρου 53 του Νόμου 2218/1994 στην έδρα της κρατικής Περιφέρειας και από το 2011 έχει υπαχθεί στην αιρετή Περιφέρεια δυνάμει του άρθρου 190 του Νόμου 3852/2010.

Το Ταμείο διοικείται από τον Πρόεδρό του που είναι ο εκάστοτε Περιφερειάρχης και το Διοικητικό του Συμβούλιο το οποίο ορίζεται με Απόφαση του Περιφερειάρχη.

Σκοπός και αρμοδιότητες

Ο ιδρυτικός σκοπός του ΠΤΑ συνίσταται στην υπηρέτηση των αναπτυξιακών πολιτικών της Περιφέρειας. Ειδικότερα οι βασικοί σκοποί και αρμοδιότητες του ΠΤΑ είναι:

- Η διαχείριση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου πιστώσεων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδοτήσεων φορέων του δημόσιου τομέα και άλλων νομικών προσώπων, χρηματοδοτήσεων προερχομένων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και λοιπών φορέων του εξωτερικού, οι οποίες αφορούν τα περιφερειακά και τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα της περιοχής της Περιφέρειας.

- Η υποστήριξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού ευρύτερων της περιφέρειας χωρικών αναπτυξιακών ενοτήτων, με την παροχή αναγκαίων στοιχείων, στις οικείες υπηρεσίες.

- Η υποστήριξη των δικαιούχων κατά τη διαδικασία ιεράρχησης των προς υλοποίηση έργων, προετοιμασία και ένταξή τους στα αντίστοιχα επιχειρησιακά προγράμματα, καθώς και η υποστήριξη κατά την εκτέλεση έως και την ολοκλήρωσή τους.

- Η τεχνική υποστήριξη της περιφέρειας, ιδίως στον τομέα της εκπόνησης μελετών και ερευνών και εφαρμογής προγραμμάτων που αναθέτει στο Ταμείο η περιφέρεια για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων.

Οργανωτική Δομή

Το ΠΤΑ-ΠΔΕ αποτελείται από τέσσερα τμήματα τα οποία είναι στελεχωμένα με έμπειρο και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης προσωπικό. Τα τμήματα του ΠΤΑ είναι τα ακόλουθα:

- Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης Επενδυτικών Προγραμμάτων - Τμήμα Επιστημονικοτεχνικής Υποστήριξης και Υλοποίησης Προγραμμάτων - Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών - Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών

Το προσωπικό του ΠΤΑ προσλαμβάνεται με τις διατάξεις του Ν.2190/1994 (ΑΣΕΠ). Για την εκτέλεση κοινοτικών και λοιπών προγραμμάτων δύναται να προσλαμβάνεται προσωπικό με σύμβαση μίσθωσης έργου.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 32 & Αμερικής, ΤΚ-26441, Πάτρα Tηλ: +30 2613 613690  Fax: +30 2610 461126  URL: http://www.ptapde.gr

Τεχνική Εμπειρία

Λειτουργώντας ως οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας για το μεγαλύτερο μέρος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το ΠΤΑ διαχειρίζεται κατά κανόνα άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Αυτό μεταφράζεται σε οικονομική διαχείριση άνω των 500 διακριτών επενδυτικών έργων.

Επιπλέον, και σύμφωνα με τον ιδρυτικό του σκοπό, το ΠΤΑ έχει μακρά εμπειρία στην διαχείριση και υλοποίηση έργων καινοτομίας, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία προς όφελος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος. Το Τμήμα Επιστημονικοτεχνικής Υποστήριξης και Υλοποίησης Προγραμμάτων έχει υλοποιήσει με επιτυχία άνω των 30 εθνικών και Ευρωπαϊκών έργων εδαφικής συνεργασίας ως συντονιστής ή εταίρος.

Κατά την τελευταία προγραμματική περίοδο 2007-2013, το ΠΤΑ-ΠΔΕ συμμετείχε σε 17 ευρωπαϊκά έργα διαφόρων προγραμμάτων, όπως το Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, Νοτιοανατολική Ευρώπη, Interreg IVC, FP7 και IEE/CIP.

Εκτός των ανωτέρω, το ΠΤΑ-ΠΔΕ έχει αναλάβει με επιτυχία την εκπροσώπηση της Περιφέρειας σε διεθνή φόρα και εκθέσεις όπως το δίκτυο καινοτόμων περιφερειών της Ευρώπης (IRE Network), τη διοργάνωση συνεδρίου των Περιφερειακών Παράκτιων Περιφερειών (CPMR), συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού (“WTM 2016”, “ITB 2017”) κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr