Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Ομάδα Νέων Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ: Δημιουργικότητα, όρεξη και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο

Ομάδα Νέων Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ:...

Συμμετέχει στο Patras IQ 2017

Η ανάγκη συγκρότησης μιας Ομάδας Νέων Προγραμμάτων Σπουδών (ΟΝΕΠΣ) προέκυψε από την αποτίμηση της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), τον ακαδημαϊκό διάλογο που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2015 ως τον Μάρτιο του 2016 (και συνεχίζει να εξελίσσεται), τον έντονο ανταγωνισμό από άλλα πανεπιστήμια, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, και κυρίως από τα ζητήματα βιωσιμότητας του ΕΑΠ, τα οποία προήλθαν από ποικίλες ενδείξεις.

Η νέα στρατηγική ανάπτυξης του ΕΑΠ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για δημιουργία νέων Προγραμμάτων Σπουδών σε ποσοστό έως και 50% των υπαρχόντων Προγραμμάτων Σπουδών, με ορίζοντα την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2017-18. Στο πλαίσιο αυτό έξι (6) νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ξεκίνησαν στο ΕΑΠ τον Οκτώβριο του ακαδημαϊκού έτους 2016-17.

Η ΟΝΕΠΣ είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων που έχουμε σαν κοινές συνιστώσες τη δημιουργικότητα, την όρεξη και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, μέσω της γνώσης και της εκπαίδευσης, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία που μας παρέχει το ΕΑΠ.Η ομάδα μας στηρίζεται σε ειδικό προσωπικό που είτε υπήρχε ήδη στο ΕΑΠ με αξιοσημείωτο έργο εκπαιδευτικής τεχνολογίας, είτε αναζητήθηκε εκτός ΕΑΠ με γνώμονα την εξειδικευμένη γνώση που απαιτούν τα γνωστικά αντικείμενα των νέων Προγραμμάτων Σπουδών. Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχή λειτουργία της ΟΝΕΠΣ είναι η συμβολή των μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος, που έχουν συσσωρεύσει σημαντική εμπειρογνωμοσύνη στην ανάπτυξη διδακτικού υλικού για εξ αποστάσεως τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εμπνευστής της δημιουργίας της ΟΝΕΠΣ και της αναδιαμόρφωσης του ακαδημαϊκού τοπίου του ΕΑΠ είναι ο Γιώργος Ανδρουλάκης, Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και  Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων του ΕΑΠ.

Οι άξονες καινοτομίας των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών περιλαμβάνου τη δημιουργία εξαμηνιαίων Θεματικών Ενοτήτων, την εφαρμογή νέων παιδαγωγικών και τεχνικών λύσεων παροχής εκπαίδευσης, την προσφορά ψηφιακού και διαδραστικού εκπαιδευτικού υλικού, την εισαγωγή των τηλεσυναντήσεων καθηγητών-φοιτητών και τη διαμόρφωση  νέων τρόπων υποστήριξης των φοιτητών.

Τα νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό που τα συνοδεύει προσφέρονται πλήρως ψηφιακά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας courses.eap.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr