Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ε.Π.Ε: Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και δια βίου μάθησης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙ...

Συμμετέχει στο Patras IQ 2017

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ε.Π.Ε, (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ), ιδρύθηκε το  1995  με  σκοπό  την  παροχή  υπηρεσιών  επαγγελματικής  κατάρτισης,  δια  βίου  μάθησης  και  συναφών  δραστηριοτήτων  (εκπόνηση  ερευνών,  ανάπτυξη  εκπαιδευτικού  υλικού,  συμμετοχή  σε  ολοκληρωμένα  προγράμματα και κοινοτικές πρωτοβουλίες, δράσεις προώθησης και υποστήριξης της απασχόλησης).  Η εταιρεία είναι εθνικής εμβέλειας. Διατηρώντας εκπαιδευτικά κέντρα στον Πύργο Ηλείας, όπου είναι και  η έδρα της, στην Πάτρα, στην Ζάκυνθο, στην Τρίπολη, και στην Αθήνα έχει καταφέρει να εδραιώσει την  ηγετική της παρουσία στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης.

Φιλοσοφία

Η κοινωνία της γνώσης αναπτύσσεται συνεχώς, θέτοντας νέες προκλήσεις για κάθε εκπαιδευτικό φορεα. Ως εκ  τούτου, ένας μεγάλος και συνεχώς διευρυνόμενος όγκος πληροφοριών πρέπει να μετατραπεί σε επίκαιρες  γνώσεις και τεχνογνωσία. Φιλοδοξία μας είναι να λειτουργούμε ως πλοηγοί σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον,  όχι μόνο με τη παροχή καινοτόμων εκπαιδεύσεων και καταρτίσεων, αλλά και με την προώθηση της αντίληψης  της αλλαγής ως αυτόνομου και δυναμικού μοντέλου ζωής και εργασίας.

Δραστηριότητες

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ συνεισφέρει δυναμικά στην προσπάθεια ανάπτυξης της δια βίου μάθησης, στην  εισαγωγή σύγχρονων και καινοτομικών μεθόδων εκπαίδευσης, καθώς και στην προώθηση της εφαρμοσμένης  έρευνας στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Οι δραστηριότητές μας επικεντρώνονται στους εξής τομείς:

• Σχεδιασμός, ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων

• Σχεδιασμός,  ανάπτυξη  και  υλοποίηση  ολοκληρωμένων  προγραμμάτων  καταπολέμησης  του  κοινωνικού  αποκλεισμού από την αγορά εργασίας ευάλωτων κοινωνικά ομάδων

• Προγράμματα εκπαίδευσης ‐ επιμόρφωσης αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων

• Προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών

• Σχεδιασμός, ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης με βάση τις ανάγκες  κάθε επιχείρησης

• Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής συμβουλευτικής και υποστήριξης

• Εκπόνηση ερευνών και μελετών

• Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού

• Υπηρεσίες εξουσιοδοτημένων εξεταστικών κέντρων για την παροχή πιστοποιημένων δεξιοτήτων σε θέματα  πληροφορικής

• Διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, εκθέσεων

• Ανάπτυξη  διακρατικών  –  διευρωπαϊκών  δραστηριοτήτων  και  συνεργασιών  αναφορικά  με  την  εκπαίδευση  ενηλίκων  και  την  ανάπτυξη  καινοτομικών  προϊόντων  και  υπηρεσιών  υπερεθνικού  ενδιαφέροντος  που  σχετίζονται με την δια βίου εκπαίδευση

• Συμμετοχή σε εθνικά / ευρωπαϊκά δίκτυα και συνεργασίες    Σε  αυτό  το  πλαίσιο  η  ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  είναι  και  Ενδιάμεσος  φορέας  για  την  υλοποίηση  του  προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του σχεδίου IPEYE2 το οποίο συντονίζεται από  το  Ινστιτούτο  Τεχνολογίας  του  Λίμερικ  από  την  Ιρλανδία .

Μέσω  αυτού  του  Ευρωπαϊκού  Προγράμματος  ανταλλαγής επιχειρηματιών, οι επίδοξοι επιχειρηματίες υποστηρίζονται για την απόκτηση των δεξιοτήτων που  είναι απαραίτητες για να ξεκινήσουν ή / και με επιτυχία να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους. Οι νέοι  επιχειρηματίες  συγκεντρώνουν  και  ανταλλάσουν  γνώσεις  και  επιχειρηματικές  ιδέες  με  έναν  έμπειρο  επιχειρηματία, με τον οποίο συνεργάζονται για μια περίοδο 1‐6 μηνών. Η διαμονή χρηματοδοτείται εν μέρει  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ως Νέος Επιχειρηματίας, θα επωφεληθείτε από την εκπαίδευση σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες σε  μια  μικρή  ή μεσαία  επιχείρηση  άλλης  Ευρωπαϊκής χώρας.  Αυτό  θα  διευκολύνει την επιτυχή  έναρξη  της  επιχείρησής σας ή την ενίσχυση του μελλοντικού επιχειρηματικού σας εγχειρήματος. Μπορείτε , επίσης, να  επωφεληθείτε από την πρόσβαση σε νέες αγορές, τη διεθνή συνεργασία και τις πιθανές δυνατότητες για  συνεργασία με τους επιχειρηματικούς εταίρους στο εξωτερικό.

Ως Επιχειρηματίες Υποδοχής, μπορείτε να  ωφεληθείτε από την ανταλλαγή , αποκτώντας την ευκαιρία να  συνεργαστείτε με ένα νέο επιχειρηματία ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει στην επιχείρησή σας με καινοτόμες  απόψεις,  νέες  δεξιότητες  και  γνώσεις ,  αλλά  και  εξειδικευμένες  γνώσεις  που  ενδεχομένως  έχει  ο  νέος  επιχειρηματίας και που εσείς δεν διαθέτετε. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες απόλαυσαν τόσο την εμπειρία  ώστε αποφάσισαν να φιλοξενήσουν και άλλους νέους επιχειρηματίες στη συνέχεια!

Είναι πραγματικά μια αμοιβαία επωφελής συνεργασία μέσω της οποίας νέοι και έμπειροι επιχειρηματίες  μπορούν να ανακαλύψουν  νέες ευρωπαϊκές αγορές ή επιχειρηματικούς εταίρους, διαφορετικούς τρόπους για  την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Μακροπρόθεσμα, μπορείτε να ωφεληθείτε από ευρείες ευκαιρίες  δικτύωσης, και, ενδεχομένως, να αποφασίσετε να συνεχίσετε τη συνεργασία σας, δημιουργώντας έτσι νέους  επιχειρηματικούς  εταίρους  (π.χ.  κοινές  επιχειρήσεις,  υπεργολαβικές  δραστηριότητες,  σχέσεις  αναδόχουπρομηθευτή, κλπ).  Το  πρόγραμμα  «Erasmus  για  Νέους  Επιχειρηματίες »  χρηματοδοτείται  από  την   Ευρωπαϊκή  Επιτροπή  και  λειτουργεί σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, με τη βοήθεια των τοπικών σημείων επαφής, που είναι αρμόδια  για την υποστήριξη των επιχειρήσεων. Οι δραστηριότητές τους συντονίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το  Γραφείο Στήριξης του Προγράμματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr