Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το «Κέντρο Κοινότητας» στο κτίριο της πρώην ΑΔΕΠ – Βγαίνει η προκήρυξη για τις προσλήψεις

Πάτρα: Το «Κέντρο Κοινότητας» στο κτίριο...
Βγενόπουλος Φάνης

Συνολικά θα απασχοληθούν 40 άτομα στις νέες δομές κατά της φτώχειας

Το «Κέντρο Κοινότητας» του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, η νέα δομή για την αντιμετώπιση της φτώχειας, θα στεγαστεί στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε η ΑΔΕΠ, επί της Ελευθερίου Βενιζέλου. Μάλιστα, όπως δηλώνει στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, η νέα δομή θα λειτουργήσει σε περίπου δυο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική Αρχή αποφάσισε να κλείσει την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Πατρέων, αξιοποιώντας το σχετικό νόμο, που έδινε προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε και η μετακίνηση των υπαλλήλων της ΑΔΕΠ, σε υπηρεσίες του Δήμου.

Υπό αυτές τις εξελίξεις και για να μην μείνει κενό το ιδιόκτητο κτίριο, όπου στεγαζόταν η ΑΔΕΠ, ο Δήμος αποφάσισε να στεγάσει το «Κέντρο Κοινότητας» εκεί.

Μάλιστα, εντός των ημερών, όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο κ. Τουλγαρίδης αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εννέα ατόμων που θα απασχοληθούν στο «Κέντρο Κοινότητας» και θα αφορούν τις ειδικότητες, κοινωνικού λειτουργού, γενικών καθηκόντων, οδηγού, ψυχολόγου και παιδαγωγού.

Να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη προβλέπεται ειδική μοριοδότηση στους πρώην εργαζομένους σε δομές κατά της φτώχειας, προκειμένου να απασχοληθούν εκ νέου. Στην Πάτρα απασχολούνταν 18 άτομα στις κοινωνικές δομές και θα απασχοληθούν για τρία χρόνια.

Σε δεύτερο χρόνο θα βγουν και οι προκηρύξεις για τις άλλες δομές κατά της φτώχειας, που θα λειτουργήσουν στην Πάτρα, δηλαδή Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Υπνωτήριο, όπου προβλέπεται να απασχοληθούν 40 συνολικά άτομα.

Οι νέες δομές εντάχθηκαν στο νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και αφορούν στη διαχείριση της φτώχειας.

Τι είναι τα Κέντρα Κοινότητας

Όπως έχει ανακοινωθεί τα Κέντρα Κοινότητας είναι νέα δράση, με καινοτόμα χαρακτηριστικά και με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Ενσωματώνουν τα Γραφεία Διαμεσολάβησης του Δικτύου Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας, καθώς και τις λειτουργίες εξειδικευμένων κέντρων για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού (π.χ. Κέντρα Ρομά, Κέντρα Μεταναστών κ.α.).

Περιλαμβάνουν:

α) Πύλη Εισόδου για την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης,

β) Διασύνδεση με τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες απασχόλησης, καθώς και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες,

γ) Παροχή Ποιοτικών Υπηρεσιών (συμβουλευτική υποστήριξη, συμβουλευτική αγωγή σε θέματα νομικού χαρακτήρα, ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού, ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.α.) Δικαιούχοι είναι Δήμοι, ΟΤΑ α΄ βαθμού και λοιποί φορείς καθ' αρμοδιότητα, φορείς που συστήνονται και εποπτεύονται από ΟΤΑ α' βαθμού (Δημοτικά ΝΠΔΔ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις