Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τη μορφή των κινητοποιήσεών τους εξετάζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ - Αντιστέκονται στην πώληση της επιχείρησης

Πάτρα: Τη μορφή των κινητοποιήσεών τους ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο. Οι προθέσεις των δανειστών ανησυχούν τους εργαζομένους αλλά ακόμη και τους πολίτες που βλέπουν το μέλλον της ενέργειας να περνά σταδιακά στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ολες οι μορφές κινητοποιήσεων είναι στο τραπέζι των συνδικαλιστών.

Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται να κάνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τον τροπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στην πώληση της ΔΕΗ αν τελικά εισαχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στην ερώτηση αν επαναληφθούν κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ οπως στο παρελθόν με κατέβασμα του διακόπτη και διακοπή ρεύματος, ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ Πατρών Αιγίου Θεόδωρος Κανελόπουλος, δήλωσε πως είναι μια μορφή κινητοποίησης, ωστόσο μια δικαστική οδός ενδεχομένως να απέδιδε καλύτερα στην κατεύθυνση αποτροπής πώλησης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, υπάρχουν σκέψεις να πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές λιγνιτικές μονάδες και άλλες δομές της ΔΕΗ κάτι που συνιστά ξεπούλημα του τελευταίου περιουσιακού στοιχείου της χώρας. Το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, κανονικά, εκτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Τη βαρύτητα του θέματος δείχνουν να έχουν αντιληφθεί και οι πολίτες οι οποίοι εκτιμούν πως η πλήρης ιδιωτικοποίησή της αγοράς ενέργειας είναι πολύ πιθανό να έχει επιπτώσεις στα μελοντικά τιμολόγια και την διαχείριση των οφειλών που θα προκύπτουν.

Πάντως ο πρόεδρος της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ εμφανίσθηκε αισιόδοξος πως στο τέλος η αγορά της ενέργειας μπορεί να εξαιρεθεί απο τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις