Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Ρωμαΐκό και Μεσαιωνικό Υδραγωγείο για την Παγκόσμια ημέρα νερού -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Ρωμ...

Στις 22 Μαρτίου

Υδάτινα μονοπάτια στο χώρο και στο χρόνο διέσχισαν για πρώτη φορά 30 εκπαιδευτικοί και 110 μαθητές/τριες με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στις 22 Μαρτίου 2017 επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαΐκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου της Πάτρα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ.κ. Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, συνδιοργάνωσαν για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων με θέμα: «Οι δρόμοι του νερού στο Αστικό τοπίο».

Με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα πόσιμου νερού και την ανάδειξη της ύδρευσης της πόλης κατά την αρχαιότητα, υλοποιήθηκε το Σάββατο 18/3/2017 Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο Χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας και στον πανέμορφο αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου στην Αρόη.

Αντίστοιχο πρόγραμμα υλοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2017 για 110 μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς τους από τα σχολεία 18ο Δημ. Σχ. Πάτρας, Δημ. Σχ. Βραχνεΐκων, 20ο  Γυμνάσιο Πάτρας και  Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας κ. Αναστασία Κουμούση και την ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης του Προγράμματος του Αρχαιολογικού Μουσείου,  κ. κ. Γεωργία Μανωλοπούλου, Λίλα Κουτσουμπελίτη και Θανάση Θεμελή για την άψογη συνεργασία και το άρτιο αποτέλεσμα .

Ήταν για όλους μας μια μοναδική εμπειρία να νοιώσουμε με  αυτό το μαγικό ταξίδι ανάμεσα από εκθέματα, μνημεία και χαρούμενα πρόσωπα, τόσο κοντά μας την ιστορία του νερού στην πόλης μας και να διασύνδεουμε την τοπική ιστορία με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Ο διάλογος της ιστορίας με το τοπίο, του  ανθρώπου  με τη  δύναμη του φυσικού υδάτινου στοιχείου, αναδεικνύουν την αλληλεπίδρασης της πολιτιστικής κληρονομιάς με το φυσικό περιβάλλον και σηματοδοτούν την σημασία της προστασίας και ανάδειξή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις