Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το 70% των αυτοκινήτων της περιοχής κινείται χωρίς να είναι ασφαλές! Που "πάσχουν" τα σαραβαλάκια μας

Πάτρα: Το 70% των αυτοκινήτων της περιοχ...

Η συγκεκριμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 120 συνεργείων της περιοχής

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως επηρεάζει σοβαρά την οδική ασφάλεια, αφού σύμφωνα με σχετική έρευνα το 70% των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Πάτρας και την Ναυπακτίας είναι ελλιπώς συντηρημένα. Η συγκεκριμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 120 συνεργείων της περιοχής, στο πλαίσιο της Ημερίδας Οδικής Ασφάλειας από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και το Ινστιτούτο ''Πάνος Μυλωνάς'', αναδεικνύει με τον πιο επίσημο τρόπο τους υψηλούς κινδύνους που ελοχεύει η οικονομική κρίση για τους οδηγούς.

Τα ερευνητικά ευρήματα έδειξαν ότι μόλις το 1,5% των οχημάτων βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ τα μισά οχήματα βρίσκονται σε μη ικανοποιητική κατάσταση.

Τα κριτήρια της αξιολόγησης των οχημάτων διαμορφώθηκαν με βάση την κατάσταση των εξής λειτουργιών: τις εκπομπές καυσαερίων, το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα ανάρτησης, το σύστημα πέδησης, τα ελαστικά, τη γενική εικόνα και την εκτιμώμενη ηλικία.

Για παραπάνω από τα μισά οχήματα η κατάσταση στους εφτά συγκεκριμένους τομείς κρίνεται ως ''καθόλου καλή'' ή ''μη ικανοποιητική'', ενώ σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 90% των αυτοκινήτων της περιοχής κινούνται με ακατάλληλα ελαστικά.

Ως ''καθόλου καλή'' ή μη ικανοποιητική αξιολογείται και η κατάσταση των αναρτήσεων για το 79% των οχημάτων ενώ μόλις το 30% των αυτοκινήτων έχει αξιόπιστο σύστημα διεύθυνσης.

Πρώτη ενημέρωση: 17:24

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις