Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Σεμινάριο χορών της Καρδίτσας σήμερα και αύριο

Πάτρα:Σεμινάριο χορών της Καρδίτσας σήμε...

Από τη Χορολογική Εταιρεία

Η Χορολογική Εταιρεία πραγματοποιεί το 21ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ελληνικών παραδοσιακών χορών όπου θα παρουσιαστούν οι χοροί του Κάμπου και του Ορεινού όγκου της περιοχής Καρδίτσας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα της Χορολογικής Εταιρείας, Ναυμαχίας Έλλης 83, Πάτρα.

Προσκεκλημένη εισηγήτρια είναι η Αθηνά Σιδέρη, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και δασκάλα Ελληνικών χορών. Έχει ασχοληθεί επιστημονικά με το χορευτικό φαινόμενο της Καρδίτσας στον κύκλο της ζωής και του χρόνου. Σημαντικές είναι επίσης και η μελέτες της για τα τοπικά τραγούδια.

Οι διήμερες πληροφορίες για τη μουσική παράδοση της Καρδίτσας, θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάδειξης των χορών της παραπάνω περιοχής, τόσο για την εκπαίδευση με τα αναλυτικά της προγράμματα, όσο και για τη διδασκαλία του χορού στους πολιτιστικούς συλλόγους και στους άλλους φορείς.

 

Η Χορολογική Εταιρεία έχει μέχρι σήμερα συνεργασίες με το ΥΠ.Ε.Π.Θ., με πολλούς Ο.Τ.Α, έχει διοργανώσει δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες για τη διδασκαλία του Ελληνικού χορού στην εκπαίδευση, εκδόσεις περιοδικού, κοινωνική προσφορά, αξιόλογο αρχείο βιβλίων, μουσικής και εικόνας για τον Ελληνικό παραδοσιακό χορό, καθώς και αφιερώματα και παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως με το Χρόνη Αηδονίδη, το Μπάμπη Τσέρτο, τον Παντελή Θαλασσινό, το Δημήτρη Κοντογιάννη, το Νίκο Φιλιππίδη, τον Πετρολούκα Χαλκιά, το Γιώργο Κωτσίνη, το Γιώργο Μαρινάκη, το Χρήστο Τζιτζιμίκα, τον Κώστα Βέρδη, την Τασία Βέρρα και γενικότερα τη μουσική οικογένεια των Βερραίων, για το Χρήστο Πανούτσο και πολλούς άλλους.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σάββατο 18/3/2017

16:30–17:30 Εγγραφές

17:30-20:30 Σεμινάριο (θεωρητικά στοιχεία και διδασκαλία χορών)

Κυριακή 19/3/2017

09:30–12:30 Σεμινάριο (θεωρητικά στοιχεία και διδασκαλία χορών)

12:30-13:30 Βιντεοσκόπηση, Ανακεφαλαίωση

13:30 Λήξη Σεμιναρίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις