Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Δεν έχει υπάρξει άλλη λιποθυμία μαθητή πέραν της 17χρονης- Έρχονται τα σχολικά γεύματα

Δυτική Ελλάδα: Δεν έχει υπάρξει άλλη λιπ...

Μεγάλο το κύμα αλληλεγγύης στην οικογένεια

Τη διαβεβαίωση ότι το περιστατικό λιποθυμίας 17χρονης μαθήτριας που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε λύκειο της Πάτρας είναι το μοναδικό που έχει εμφανιστεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στη Δυτική Ελλάδα δίνει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Κώστας Γιαννόπουλος. Το λιποθυμικό επεισόδιο που προβλημάτισε την τοπική κοινωνία και προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην πόλη, καταγράφηκε περίπου στις 8:45 το πρωί.

Η μαθήτρια δεν αισθανόταν καλά και ζήτησε να βγει έξω, βγαίνοντας όμως κατέρρευσε και σωριάστηκε στο έδαφος. Ευτυχώς εκεί βρισκόταν η διευθύντρια του σχολείου που έτρεξε δίπλα της. Η λιποθυμία της κοπέλας κράτησε για μερικά δευτερόλεπτα και όταν συνήλθε ζήτησε την μητέρα της η οποία και μετέβη στο σχολείο.  Την πήγε στο σπίτι και μετά από μια ώρα επέστρεψε στο σχολείο.

«Κατά δήλωση της μητέρας το περιστατικό οφείλεται σε μια ατυχή σειρά πολλών παραγόντων, κυρίως στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που βιώνει η οικογένεια και το ζήτημα το βιολογικό. Αυτός ήταν ένας συνδυασμός που έφερε το επεισόδιο.

Το θέμα είναι ότι με το που έγινε γνωστό πως έχουμε μια περίπτωση, που κατά δήλωση της μητέρας τα παιδιά, τις τελευταίες ημέρες υποσιτίζονται, αμέσως έτρεξαν όλοι, ο Σύλλογος διδασκόντων, η διευθύντρια ενημέρωσε τα δίκτυα, ο Δήμος και μπορώ να πω ότι μέχρι το μεσημέρι δόθηκε μια πολύ μεγάλη ποσότητα τροφίμων. Δεν θα είναι υπερβολή να σας πω ότι θα έχουν πλέον για τους τρεις επόμενους μήνες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

Όπως εξηγεί ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  προφανώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά ατυχές γεγονός που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. «Έχουμε 7-8 χρόνια πλέον που συμβαίνουν τέτοιου είδους προβλήματα σε οικογένειες. Αυτά έχουν ενεργοποιήσει κάποια αντανακλαστικά ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης. Αυτά τα αντανακλαστικά, οι εκπαιδευτικοί έχουν την εμπειρία και την γνώση και την ευαισθησία να την αξιοποιήσουν. Τρέχουν παντού να βοηθήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά, σε επίπεδο Περιφέρειας, είναι το μοναδικό λιποθυμικό επεισόδιο που υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι ότι πολλές οικογένειες στηρίζονται από τις δράσεις πολλών αφανών ομάδων και άτυπων δικτύων», σημείωσε. Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι θέμα λίγων ημερών να ενεργοποιηθεί και η διαδικασία των σχολικών γευμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο η Περιφερειακή Εκπαίδευση είναι έτοιμοι και απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» από την Πολιτεία για την έναρξη των γευμάτων. «Είναι καθαρά τυπικό το θέμα ίσως ζήτημα ωρών και ημερών. Εμείς στην περιοχή μας έχουμε πρόγραμμα κάποιων περιοχών, όχι του Δήμου της Πάτρας, μέσα από το οποίο έχουν δηλωθεί σχολικές κοινότητες που θα υποστηριχτούν από τα σχολικά γεύματα. Αν αποτυπώναμε το χάρτη των παρεμβάσεων μ των ρυθμίσεων και των υποστηρίξεων που έχουν γίνει πραγματικά θα εντυπωσιαζόμασταν, συμβαίνουν αυτή την στιγμή που μιλάμε, πάρα πολλά πράγματα ενίσχυσης», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις