Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι σχεδιάζει ο Δήμος της Πάτρας για την Ηρώων Πολυτεχνείου – Δημιουργείται νέος ποδηλατοδρόμος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου

Τι σχεδιάζει ο Δήμος της Πάτρας για την ...
Βγενόπουλος Φάνης

Παρεμβάσεις για την αναψυχή των δημοτών

Την μετατροπή της παραλιακής οδού Ηρώων Πολυτεχνείου σε πεζόδρομο, από την Κανελλοπούλου μέχρι το ξενοδοχείο «Δελφίνι» και την αξιοποίησή της προς όφελος των δημοτών, σχεδιάζει ο Δήμος της Πάτρας . Η παρέμβαση εκτιμάται ότι θα γίνει σε συνάρτηση με τη διάνοιξη της οδού Καραμανλή, η οποία είναι παράπλευρη της Κανελλοπούλου.

Η δημοτική Αρχή σκέπτεται να διαπλατύνει την οδό Καραμανλή, ώστε να δεχθεί τον κυκλοφοριακό φόρτο και το τμήμα της Κανελλοπούλου που θα μείνει από τη διάνοιξη να ενοποιηθεί με το θαλάσσιο μέτωπο και να συνδεθεί με την Πλαζ και εκεί να υπάρξουν παρεμβάσεις για την αναψυχή των δημοτών.

Από τεχνικής άποψης η διάνοιξη της οδού Καραμανλή θεωρείται εύκολη, ωστόσο απαιτείται προπαρασκευαστικός χρόνος για την υλοποίηση του έργου.

Την ίδια ώρα στην τελική φάση βρίσκεται η μελέτη για τη δημιουργία νέου ποδηλατόδρομου, ο οποίος θα ξεκινά από το από το παλιό κολυμβητήριο της Αγυιάς, θα διατρέχει όλη την παραλιακή ζώνη μέσω των Ηρώων Πολυτεχνείου-Οθωνος Αμαλίας και θα συνδέεται με τον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο, στο Νότιο Πάρκο.

Το συνολικό μήκος του από την Παραγλαύκεια στο νέο Λιμάνι μέχρι το κολυμβητήριο του ΝΟΠ Παραλία Πατρών καλύπτει ένα μήκος 9 χιλιομέτρων μέχρι την Πλαζ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις