Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Προς Παραθεριστάς και μη

Προς Παραθεριστάς και μη

Του Σπύρου Καραχάλιου

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω και δημόσια για την τιμή που μου κάνατε να αποδεχθείτε με εγκαρδιότητα και ζεστασιά την συμμετοχή μου στις εκδηλώσεις που είχατε προγραμματίσει για τα τριάντα χρόνια πλοήγησης του καρναβαλικού σας πληρώματος 94.

Έτσι δώσατε την ευκαιρία και την δυνατότητα, σε μένα τον λάτρη της Διονυσιακής κυρίως καρναβαλικής εκφραστικής εκδοχής, να συμπράξω με πάθος και ενθουσιασμό στην διαμόρφωση και παρουσίαση ενός αισθητικού Αριστουργήματος, εμπνεόμενου από μια Απολλώνιου θεατρολογικού ύφους εκδοχή, που θα μεθούσε –κατά τη γνώμη μου- τον αείμνηστο Θόδωρο Αγγελόπουλο και θα «ξενέρωνε» τον Βαλκάνιο Εμίρ Κουστουρίτσα...

Αισθάνομαι λοιπόν, μετά από το συγκλονιστικά όμορφο συνολικό αποτέλεσμα που πετύχατε να συγκινήσει όλους, μα όλους, όσοι προσέτρεξαν ως συνδαιτημόνες της Μεγάλης Ετήσιας Γιορτής της Πόλης μας, την ιδιαίτερη ανάγκη να σας συγχαρώ και επαινέσω για την πρωτότυπη αισθητική πρόταση που συλλάβατε σε ανύποπτο χρόνο, κεντήσατε επί μήνες στην Κυψέλη σας και υπηρετήσατε με κομψότητα και χάρη στις δύο μεγάλες παρελάσεις της Αποκριάς .

Τολμώ να σας τονίσω ότι βίωσα με πρωτοφανή συγκίνηση την εγκάρδια υποδοχή και αυθόρμητη ανάδειξη της εικόνας των Παραθεριστών ως της εικόνας της συλλογικής καρναβαλικής μνήμης του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.

Δεν σας κρύβω ότι δεν έζησα μαζί σας την προφανή αγωνία και την εύλογη προσδοκία σας για την θεσμική σας κορυφαία επιβράβευση και για το λόγο της πάγιας αρχής μου να απολαμβάνω μόνο τον συναγωνισμό και την άμιλλα ως σπονδή στην καρναβαλική δημιουργία και όχι τον εγωπαθή ανταγωνισμό της αυτάρεσκης εγωπάθειας και προβολής.

Με αυτόν τον γνώμονα προσέγγισης μου, όχι μόνο είστε οι κορυφαίοι της καρδιάς μου -ο όρος νικητές δεν ανήκει στο καρναβαλικό μου λεξιλόγιο- αλλά και της Πόλης για φέτος, αλλά είτε το έχετε συνειδητοποιήσει είτε όχι, έχετε αυτόματα και αυτοδίκαια επωμισθεί τεράστιες ευθύνες ως αισθητικά πρωτοπόροι στην μεγάλη υπόθεση της Αναβάθμισης του Πατρινού Καρναβαλιού. Όχι όμως μόνο λόγω της εκπληκτικής καρναβαλικής σας συγκρότησης, αλλά και της κρίσιμης για μένα και ειδοποιού διαφοράς της σύνδεσης των πρωτοβουλιών σας με το γενικότερο πολιτιστικό περιβάλλον και τις πολιτιστικές ανάγκες της Πόλης μας.

Σας συγχαίρω και περιμένω με ενδιαφέρον νέες σας πρωτοβουλίες…

Καλή μας Αντάμωση και πάλι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις