Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ εξηγούν γιατί κλείνουν τα πρακτορεία τους στις 9 και 10 Μαρτίου - ΒΙΝΤΕΟ

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ εξηγούν γιατί κλεί...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Αντιδρούν στη νέα σύμβαση που φέρνει ο οργανισμός

Αναβρασμός μεταξύ των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, λόγω των εκβιαστικών τακτικών της εταιρείας. Έλαβαν τελεσίγραφο για να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας ή να... κλείσουν σε ένα χρόνο! Προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε υψηλούς τόνους συνεδριάζει  το ΔΣ της Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΠΟΕΠΠ, με την Επιτροπή Διαχείρισης, για να λάβει αποφάσεις για το πώς θα απαντήσει στην καταγγελία της σύμβασης που απέστειλε ο ΟΠΑΠ στο σύνολο των πρακτορείων του.

Ο πρόεδρος των πρακτόρων του ΟΠΑΠ στην Πάτρα, Παναγιώτης Γκλείτσας μιλά στο thebest.gr

Στη συνεδρίαση αναμετρώνται οι μετριοπαθείς πράκτορες, που είναι υπέρ της υπογραφής της νέας σύμβασης με τον ΟΠΑΠ,  με τους αρνητές της σύμβασης που στη Γ.Συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν περισσότεροι.

Εξετάζεται τόσο η πρόταση για απεργία τρεις ημέρες την εβδομάδα Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή όσο και οι νομικές επιλογές αμφισβήτησης της καταγγελίας που έχει αποσταλεί σε όλα τα πρακτορεία από τον ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ο ΟΠΑΠ έχει στείλει τη νέα σύμβαση συνεργασίας στο σύνολο των 4.800 πρακτορείων του μαζί με καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης, αν δεν υπογράψουν τη νέα σύμβαση μέχρι τις 24 Μαρτίου. Η κίνηση αυτή του ΟΠΑΠ φέρνει τους πράκτορες μπροστά σε ένα εκβιαστικό  δίλημμα «ή υπογράφετε τη νέα σύμβαση ή λειτουργείτε ακόμη ένα χρόνο και κλείνετε».

Το σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων ξεκίνησε με το ηχηρό όχι στη σύμβαση που απέστειλαν οι πράκτορες από τη Γενική τους Συνέλευση την προηγούμενη εβδομάδα μπλοκάροντας τα σχέδια της εταιρείας να ελέγξει το δίκτυο.

Μετά το βέτο των πρακτόρων, με την καταψήφιση της προτεινόμενης από τον ΟΠΑΠ σύμβασης, από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, η ΟΠΑΠ όπως αναμενόταν κλιμάκωσε  τις πιέσεις για διάσπαση του μετώπου των πρακτόρων, επιδιώκοντας άμεσα την υπογραφή  συμβάσεων. Οι πράκτορες, είχαν ωστόσο αποφασίσει στη Συνέλευση ότι αν  η εταιρεία, πιέσει τους πράκτορες να υπογράψουν τη σύμβαση που καταψήφισαν,  θα μπλοκάρουν τα φρουτάκια στα πρακτορεία και θα εξετάσουν και κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις