Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σουπερλίγκ: Πανιώνιος για πρωτάθλημα

Σουπερλίγκ: Πανιώνιος για πρωτάθλημα

Οι "κυανέρυθροι" επικράτησαν με 1-0 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης

Ήττα - σοκ (0-1) από τον Πανιώνιο, μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», υπέστη ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Μασούρας σκόραρε για την ομάδα της Νέας Σμύρνης στα 49 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού, πήρε «διπλό» στο Φάληρο ύστερα από 36 χρόνια (!) κι έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα, καθώς μείωσε από τους «ερυθρόλευκους», που υπέστησαν την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα, στους 7 βαθμούς.

Ταυτόχρονα, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχές αρνητικό αποτέλεσμα για τον πρωταθλητή μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ενώ έμεινε για δεύτερο παιχνίδι χωρίς γκολ.

Οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 49ο δευτερόλεπτο του αγώνα τιμωρώντας την επιμονή του Πάουλο Μπέντο να ξεκινά στους περισσότερους αγώνες με την άμυνα τόσο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βλάχος βρήκε τον Σαββίδη, εκείνος έδωσε στον Φούντα που έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μασούρας, που βγήκε στην πλάτη του -εκτός τόπου και χρόνου- Παρέδες πλάσαρε για το 0-1.

Μετά το αρχικό μούδιασμα ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση και στο 6΄ ο Μπαντής απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Καρντόσο, στο 8΄ έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ελιουνούσι, ενώ στο 25΄ η προβολή του Καρντόσο, σε άτσαλο σουτ του Ανδρούτσου εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν δημιουργικό παιχνίδι, αφού ο Φορτούνης για άλλο ένα παιχνίδι ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του, ο Σεμπά καλά φυλαγμένος κι έτσι οι παίκτες του Μπέντο προσπαθούσαν κυρίως μέσω... αέρος να εκμεταλλευτούν το μπόι του Παραγουανού σέντερ φορ τους, αλλά την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου έχασε ο Ελιουνούσι στο 43΄, με τον Οικονόμου να αποκρούει επί της γραμμής σε κόρνερ το συρτό σουτ του Νορβηγού.

Στο δεύτερο μισό το παιχνίδι παίχθηκε στο μισό γήπεδο, με τον Πανιώνιο να αμύνεται μαζικά και αποτελεσματικά στην πίεση του Ολυμπιακού.

Ο Μπέντο πέρασε στο παιχνίδι τον «ήρωα της Άγκυρας» Ανσαριφάρντ, αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2, ενώ έβγαλε και τον αρνητικό Παρέδες περνώντας τον Μανθάτη για να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στη γραμμή.

Οι γηπεδούχοι πάντως δεν μπορούσαν και πάλι να απειλήσουν με κάποιο σωστό συνδυασμό, οπότε βασίστηκαν εκ νέου στις στημένες μπάλες.

Στο 63΄ ο Ντα Κόστα πήδησε ολομόναχος σε φάουλ του Φορτούνη κι έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς έβαλε λάθος το κεφάλι του, ενώ στο 71΄ η κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια από εκτέλεση κόρνερ πήρε ύψος και χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και στο 77΄ ο εξαιρετικός Οικονόμου πρόλαβε τον Καρντόσο τη στιγμή της εκτέλεσης παραχωρώντας κόρνερ. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για τους κουρασμένους γηπεδούχους, που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη ευκαιρία ως το τέλος.

Γκολ: Μασούρας 1’

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρομαό (75΄ Μπουχαλάκης), Ντα Κόστα, Φορτούνης, Καρντόσο, Ελιουνούσι (61΄ Ανσαριφάρντ), Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Βιάνα, Παρέδες (68΄ Μανθάτης), Σεμπά.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (88΄ Λάμπρου), Μασούρας, Σαββίδης (80΄ Καθάριος), Γεσίλ (61΄ Μαχμούτοβιτς).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπερλίγκ: Του...κεφαλιού της η ΑΕΚ-Άνετη επικράτηση επί της Λάρισας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports