Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα τροπή με τους δύο Τούρκους αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα – Ήταν στην «ομάδα δολοφονίας» του Ερντογάν

Νέα τροπή με τους δύο Τούρκους αξιωματικ...

Προσεκτικοί χειρισμοί από την ελληνική πλευρά

Δυο Τούρκοι αξιωματικοί που ήταν καταζητούμενοι στη χώρα τους, πέρασαν τα σύνορα και έφτασαν στην Ελλάδα, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Οι Τούρκοι φέρονται να παραδέχτηκαν ότι ανήκαν στην αποκαλούμενη «ομάδα δολοφονίας» του Ερντογάν. Οι δύο κατηγορούνται από την κυβέρνηση για συμμετοχή τους σε σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Ένας εξ αυτών συμμετείχε στην αποκαλούμενη «ομάδα δολοφονίας« που μετέβη με τρία ελικόπτερα το βράδυ του πραξικοπήματος στη Μαρμαρίδα, όπου παραθέριζε ο Ερντογάν, με σκοπό να τον συλλάβει.

Ποιοι είναι οι δύο αξιωματικοί

Προ ημερών ξεκίνησε στην πόλη Μούγλα της δυτικής Τουρκίας η δίκη 47 ατόμων που κατηγορούνται από τις αρχές για απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου. Οι 37 από τους κατηγορούμενους είναι στρατιωτικοί, ενώ τρία άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης δικάζονται ερήμην, σύμφωνα με το in.gr.

Το ένα εκ των τριών ατόμων είναι ο γνωστός ιεροκήρυκας Φετχουλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται από τον Ερντογάν ο ιθύνων νους του πραξικοπήματος. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες για την ταυτότητα των συλληφθέντων, οι άλλοι δύο πρέπει να είναι οι συλληφθέντες στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν ιπτάμενο λοχαγό της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού, που συμμετείχε στην ομάδα που μετέβη στην Μαραμαρίδα.

Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος, η ομάδα προσπάθησε να διαφύγει, τα μέλη της όμως συνελήφθησαν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός αποσπάστηκε από αυτή την ομάδα και διέφυγε της σύλληψης.

Πληροφορίες του τουρκικού Τύπου ανέφεραν ότι τον βοήθησαν στο να διαφύγει ο πατέρας και η αδελφή του, που ζουν στη Σμύρνη, και τελευταία εθεάθη σε υπεραστικό λεωφορείο έξω από το Εσκίσεχιρ με κατεύθυνση την Κιουτάχια ή το Αφιονκαραχισάρ.

Ο άλλος αξιωματικός είναι, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού που υπηρετούσε ως διοικητής σε Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων και το βράδυ του πραξικοπήματος συντόνιζε τη δράση τους.

Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί φέρεται να κατέθεσαν πριν από τρεις ημέρες αίτηση ασύλου χωρίς να διευκρινίζουν πότε και από που μπήκαν στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να εκκρεμεί το αίτημα τους.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν πως οι τουρκικές αρχές δεν διευκρινίζουν για ποιο λόγο οι συγκεκριμένοι αναζητούνται, όμως φαίνεται να μπήκαν στην χώρα μας την Δευτέρα εντούτοις πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη λένε πως οι έρευνες των Τούρκων λένε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανήκουν στην ομάδα των στρατιωτικών που ετοίμαζαν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν το περασμένο καλοκαίρι.

Οι κινήσεις των ελληνικών αρχών είναι προσεκτικές καθώς η υπόθεση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς στο ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Νωρίτερα

Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα και πλέον βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, λίγους μόλις μήνες μετά την είσοδο στη χώρα με ελικόπτερο των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών, τους οποίους η Τουρκία εξακολουθεί να ζητά να εκδοθούν.  Οι δύο άντρες φέρεται να έφτασαν πριν από ημέρες στην Αλεξανδρούπολη υπό άγνωστες συνθήκες, ενώ αποκαλύφθηκε πως πριν τρεις ημέρες υπέβαλαν αίτηση ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN Greece πρόκειται για χαμηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς, τους οποίους οι τουρκικές αρχές αναζητούν για άγνωστο προς το παρόν λόγο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις