Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Η εμπειρία του ξένου": Προκηρύχθηκε ο 6ος πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός φιλοσοφικού δοκιμίου

"Η εμπειρία του ξένου": Προκηρ...

Από το πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, διά του Τμήματος Φιλοσοφίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Παν/μίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) καθώς και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.), προκήρυξε τον 6ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου με γενικό θέμα:

«Η εμπειρία του ξένου».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται, κυρίως,  σε μαθητές-τριες Β’ Λυκείου και έχει την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στοχεύει στην καλλιέργεια του φιλοσοφικού λόγου στους μαθητές της Β΄/θμιας εκπαίδευσης και, μέσω αυτών, γενικότερα στην προαγωγή της φιλοσοφικής σκέψης στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο διαγωνισμός στηρίζεται στον ενθουσιασμό και την εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών της Β΄/θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το θεσμό εδώ και έξι χρόνια, προτρέποντας και, κυρίως, προετοιμάζοντας τους μαθητές-τριες για τη συμμετοχή τους σε αυτόν.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 6η χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με αυξανόμενη κάθε χρόνο συμμετοχή και ενδιαφέρον από εκατοντάδες μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα, γεγονός που δείχνει ότι ο διαγωνισμός εχει ήδη παγιωθεί ως ένας θεσμός ιδιαίτερου κύρους.

Συνιστά έναν θεσμό- γιορτή για τη φιλοσοφία και για την κριτική σκέψη γενικότερα.

Η προκριματική φάση του πανελλαδικού διαγωνισμού διεξάγεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου & 1η Απριλίου στο Παν/μιο Πατρών.

Αναλυτικά: https://www.philosophy.upatras.gr/competition/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις