Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το χρησιδάνειο των επόμενων 50 ετών για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Πάτρα-Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του

Το χρησιδάνειο των επόμενων 50 ετών για ...

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι όροι του 50ετούς χρησιδανείου που θα συναφθεί ανάμεσα στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών και τον Δήμο για το ακίνητο ,στον κοινωφελή χώρο Β32 του ΒΙΟΠΑ Γλαύκου , στο οποίο θα λειτουργήσει το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο συγκεκριμένος χώρος παρέχει τη δυνατότητα υψηλής φύτευσης με δύο και τρεις σειρές δένδρων πλάτους 12 ή και 15 μέτρων, έναντι των 5 μέτρων που απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις. Η αποτέφρωση θα διαρκεί περίπου μία ώρα. Ένας κλίβανος πραγματοποιεί 5-6 αποτεφρώσεις στην βάρδια, επομένως είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται 1.200-1.300 αποτεφρώσεις τον χρόνο, και συνακόλουθα διπλάσια ποσότητα από τους δύο κλιβάνους που προβλέπονται.

Σύμφωνα με τη σύμβαση ο δήμος υποχρεούται να προβεί στις ενέργειες για την τροποποίηση του σχεδίου πολης, να αναλάβει το βάρος της μελέτης, της δημοπράτησης και της εκτέλεσης του έργου. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στο δήμο Πατρέων να συνεργάζεται με ειδικές συμφωνίες με ειδικευμένους φορείς και να αποδέχεται τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού για την αντιμετώπιση τεχνικών ζητημάτων.

Στην περίπτωση μάλιστα που διαπιστωθεί ότι ο δήμος αδυνατεί να λειτουργήσει το κέντρο αποτέφρωσης θα υπάρχει η πρόβλεψη να δοθεί η λειτουργία του σε άλλο φορέα.

Πάτρα: Aποτεφρωτήριο, δασικοί χάρτες και περίπτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις