Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας « Δανιηλίς» για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας « Δανιηλ...

Η ανακοίνωση του ομίλου

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 2007 τον εορτασμό της 20ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Η καθιέρωση αυτής της ημέρας στοχεύει στην αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων, των φορέων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και των απλών πολιτών για το θέμα αυτό και την ανάληψη διεθνών δράσεων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι Σοροπτιμίστριες του Ομίλου Πατρών ενώνουν τη φωνή τους με τις φωνές όσων αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση και αναλαμβάνουν σχετικές δράσεις. Εξάλλου, αποτελεί και στόχο του Διεθνούς Σοροπτιμισμού, με έμφαση στις γυναίκες και τα παιδιά,  κοινωνικές ομάδες ιδιαίτερα ευάλωτες, που συχνά υποφέρουν από κοινωνική αδικία, ακόμη και στις σύγχρονες, πολιτισμένες κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος «Δανιηλίς» επισημαίνει την ευθύνη της κοινωνίας και των φορέων της καθώς και τον αδιαμφισβήτητο ρόλο της μόρφωσης προς την κατεύθυνση της εγκαθίδρυσης κοινωνικής δικαιοσύνης και υπενθυμίζει την προθυμία του για την ανάληψη πρωτοβουλιών  προς αυτή την κατεύθυνση, τώρα και στο μέλλον, όπως, άλλωστε,  και στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις