Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος απόψε μετά το αδιέξοδο στο χθεσινό euroworking group-"Βλέπει" Μέρκελ στη συνέχεια;

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος από...

Προσπάθεια να γεφυρωθεί η απόσταση

Προς αναζήτηση διεξόδου από το... αδιέξοδο των τελευταίων εβδομάδων, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών στην... έδρα τους.

H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και, σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογήθηκε μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Εκτός του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν οι κ.κ. Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ, Πιερ Μοσκοβισί της Κομισιόν, Κλάους Ρέγκλινκ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμό Στήριξης και πιθανώς ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ.

Στόχος της συνάντησης θα είναι να γεφυρωθεί η απόσταση κατ΄ αρχήν μεταξύ των ίδιων των θεσμών ώστε αυτοί, με ενιαία πλέον θέση, να αναζητήσουν πεδίο συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη συνάντηση του EuroWorking Group για το ελληνικό ζήτημα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ!

Στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι ακόμα δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου κατέληξε το χθεσινο EuroWorking Group, παρ' όλο που δεν έγινε αναλυτική συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα.

Πηγές της ευρωζώνης σχολίαζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι επόμενες μέρες είναι «κρίσιμες», ωστόσο, εάν υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των θεσμών και πολιτική βούληση από την Ελλάδα, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού είναι τεχνικά δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup του Φεβρουαρίου, αλλά σημειωθεί σημαντική πρόοδος, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρίαση (20 Μαρτίου), με αυξημένη όμως την πιθανότητα το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και ενδεχόμενες αναταράξεις στις αγορές να δυσκολέψουν περαιτέρω την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Cnn Greece, οι συζητήσεις απέχουν από το να χαρακτηριστούν παραγωγικές, αφενός διότι οι ελληνικές υποχωρήσεις δεν θεωρούνται αρκετές (π.χ. μείωση του αφορολόγητου στις 7.700 ευρώ), αφετέρου διότι το ΔΝΤ ζητά πρόσθετα μέτρα από όλες τις πλευρές -αναθεωρώντας ακόμη και την κοινή στάση που είχε στο τελευταίο Eurogroup με τους λοιπούς θεσμούς-.

Στο μοτίβο αυτό οι Ευρωπαίοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για την ελάφρυνση του χρέους, κάτι που το ΔΝΤ ζητά επίμονα

Για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος θα πρέπει η Ελλάδα να δεχθεί την προκαταβολική θέσπιση μέτρων για μετά το 2018 ανεξαρτήτως των αποφάσεων για την ελάφρυνση του χρέους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις