Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εισήγηση της δημοτικής αρχής για τα τραπεζοκαθίσματα των πεζοδρόμων-75 πόντοι ελεύθεροι για την Ηφαίστου

Πάτρα: Εισήγηση της δημοτικής αρχής για ...

Τι προβλέπει η πρόταση για τις κεντρικές πλατείες και τις νέες επιχειρήσεις

Αλλαγές εισηγείται η δημοτική αρχή στη χρήση κεντρικών πεζοδρόμων από τις επιχειρήσεις εστίασης, στο πλαίσιο της νέας κανονιστικής διάταξης. Οι αλλαγές αφορούν σε μεγάλο βαθμό την Ρήγα Φεραίου και την Ηφαίστου.

Ο Δήμος δείχνει μια ευαισθησία προς τις επιχειρήσεις που επένδυσαν πρόσφατα σε πλατείες με την προοπτική ότι είχαν χώρο για τραπεζοκαθίσματα, ενώ εισηγείται πιο αυστηρά μέτρα για τους πεζοδρόμους.

Στις κεντρικές πλατείες, όπως Γεωργίου, Όλγας και Ψηλών Αλωνίων, η δημοτική αρχή έκρινε ότι βασικά τμήματά τους πρέπει να εξακολουθήσουν να βγαίνουν σε δημοπρασίες.

Στα τμήματα των πεζοδρόμων όπου δεν υπάρχουν στοές, τα τραπεζοκαθίσματα θα τοποθετούνται όπως σήμερα,στο πεζοδρόμιο

Στις στοές των πεζοδρόμων Ρήγα Φεραίου, Ερμού και Πατρέως εκτιμάται ότι το ελάχιστο πλάτος διέλευσης που πρέπει να τηρείται είναι το 1,50 μέτρο και το υπόλοιπο τμήμα θα διατίθεται στις επιχειρήσεις.

Στην Ηφαίστου, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος, θα πρέπει να μένει ελάχιστο πλάτος διέλευσης 3,5 μέτρα. Άρα στα σημεία που ο δρόμος έχει πλάτος 5 μέτρα και υπάρχουν δύο καταστήματα, το μέγιστο πλάτος τραπεζοκαθισμάτων που αντιστοιχεί στην κάθε επιχείρηση είναι 75 πόντοι.

Για τους πεζόδρομους με ελάχιστο πλάτος διέλευσης τα 4,5 μέτρα, και ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχουν νοικιάσει πρόσφατα επαγγελματικό χώρο, η πρόταση του Δήμου είναι να δοθεί μία μεταβατική περίοδος δύο ετών.

Η δημοτική αρχή εξάλλου θεωρεί δεν θα υπάρξει πρόβλημα τους επόμενους 15-16 μήνες καθώς με τις νέες προσλήψεις, θα δοθεί η ευκαιρία στο μόνιμο προσωπικό να βγει για ελέγχους και αυτοψίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Της...Ηφαίστου σε Επιτροπή ποιότητας ζωής και δημοτικό συμβούλιο-Κλείσιμο καταστημάτων και διαμαρτυρίες κατοίκων γιατί δεν περνούν ούτε τα ασθενοφόρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις