Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κοινο_Τοπία επισκέπτεται το Βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας και συζητά τις πολιτικές διαχείρισης των λυμάτων

Η Κοινο_Τοπία επισκέπτεται το Βιολογικό ...

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 στις 13.00

Στο πλαίσιο των κοινωνικών παρεμβάσεων και της υπεύθυνης ενημέρωσης που θέλει να έχει η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr) πραγματοποιεί επισκέψεις γνωριμίας σε φορείς, εταιρείες, υποδομές, παραγωγικές μονάδες και όπου αλλού μια δραστηριότητα έχει σχέση με το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής μας. Μια από τις επισκέψεις αυτές θα πραγματοποιηθεί στο Βιολογικό καθαρισμό Πάτρας στην περιοχή της Παραλίας την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 στις 13.00 το μεσημέρι.

Για τη συμμετοχή στην επίσκεψη διάρκειας μιας περίπου ώρας είναι απαραίτητη η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η κράτηση θέσης στο 2615.002009 (γραμματεία Κοινο_Τοπίας). Λόγω της περιορισμένης δυνατότητας θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-ξενάγησης στους χώρους του Βιολογικού θα γίνει παρουσίαση από την κ. Κωνσταντίνα Τυροπάνη υπεύθυνη εργαστηρίων Βιολογικού καθαρισμού των υποδομών που διαθέτει, του τρόπου λειτουργίας του, της μεθοδολογίας που ακολουθεί, της αποτελεσματικότητάς του όπως και των δυνατοτήτων για βελτιώσεις. Παράλληλα θα απαντηθούν ερωτήματα που θα προκύψουν από τους συμμετέχοντες.

Η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού βρίσκεται σε οικόπεδο 80 στρεμμάτων στα όρια του παλιού Δήμου Πατρέων και του πρώην Δήμου Παραλίας. Τέθηκε σε λειτουργία το 2001 -ήταν από τις πιο σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων στην Ελλάδα- και εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των πρώην Δήμων Πάτρας, Παραλίας και Μεσσάτιδας. Ο Βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί υπό την ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) που συστάθηκε το 1988 μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο όρος λύματα αναφέρεται στα υγρά απόβλητα από τις κατοικίες (οικιακά λύματα) και τα υγρά απόβλητα από τις συνήθεις δραστηριότητες μιας πόλης (αστικά λύματα). Όταν τα υγρά απόβλητα μιας πόλης περιέχουν και σημαντικές ποσότητες υγρών βιομηχανικών αποβλήτων τότε ονομάζονται υγρά αστικά απόβλητα. Τα οικιακά λύματα παράγονται από τις ανάγκες των ανθρώπων όπως η αφόδευση, η χρήση του μπάνιου, η προετοιμασία του φαγητού κ.α.

Κατά μέσο όρο παράγονται 180-300 λίτρα ανά άτομο κάθε ημέρα. Τα αστικά λύματα παράγονται από δημόσια κτήρια, νοσοκομεία κ.λ.π. Η ποιότητα και η ποσότητα των βιομηχανικών αποβλήτων μεταβάλλεται συνεχώς και δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί, αφού αρκετές βιοτεχνίες-βιομηχανίες ρίχνουν -παρανόμως- ανεπεξέργαστα τα απόβλητά τους στο αποχετευτικό δίκτυο μιας πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις