Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το βράδυ της γιορτής του στο Κολωνάκι παρουσίασε το νέο του δίσκο, «Στην Ομίχλη των Καιρών» ο Θάνος Μικρούτσικος

Το βράδυ της γιορτής του στο Κολωνάκι πα...

Όπως είπε ο Θάνος Μικρούτσικος, "Ας φρενάρουμε όλοι μαζί αυτήν την κατηφόρα"

Σε μια ελπιδοφόρα σύναξη σημαντικών δυνάμεων του ελληνικού τραγουδιού εξελίχθηκε η παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Θάνου Μικρούτσικου, με τον απολύτως επίκαιρο τίτλο «Στην Ομίχλη των Καιρών», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου 2017, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του συνθέτη, στο «Rock n' Roll» του Κολωνακίου.

«Ας φρενάρουμε όλοι μαζί αυτήν την κατηφόρα», είπε ο Θάνος Μικρούτσικος, έχοντας στο πλάι του, τη Χαρούλα Αλεξίου.

Κι ήταν πράγματι όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», μια γιορτή με την ουσιαστική έννοια του όρου, χωρίς τη μιζέρια που έχει σκεπάσει τα πάντα τον τελευταίο καιρό, καθώς για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες συνασπίστηκαν κάτω από το σύνθημα του συνθέτη για κοινή αντίδραση στη βαθιά δισκογραφική κρίση μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία.

«Το '96 εγώ με τον Μητροπάνο και άλλοι καλλιτέχνες κάναμε πετυχημένους δίσκους που πουλούσαν 200.000 - 300.000 αντίτυπα. Ο πιο πετυχημένος δίσκος σήμερα δεν ξεπερνά τις 2.000 πωλήσεις. Η οικονομική κρίση επιδείνωσε τα πράγματα στη δισκογραφία, αλλά δεν ήταν αυτή που γέννησε το πρόβλημα. Ας φρενάρουμε λοιπόν όλοι μαζί αυτήν την κατηφόρα με την παρουσία μας και τη δημιουργία μας», είπε με νόημα ο Θάνος Μικρούτσικος, κοιτώντας κατάματα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού που βρίσκονταν εκεί, μεταξύ των οποίων και η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, η Γλυκερία, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου κ.ά.

Σημαντικός αρωγός σ' αυτή την προσπάθεια στέκεται, όπως υπογράμμισε ο Πατρινός συνθέτης, μια γυναίκα, η στιχουργός και διευθύνουσα σύμβουλος της νεοσύστατης δισκογραφικής εταιρείας Spider Music, Ευανθία Μάγνη, η οποία πήρε την τολμηρή για την εποχή απόφαση να επενδύσει στο ελληνικό τραγούδι έχοντας στο πλευρό της άξιους υποστηριχτές με πρώτο και καλύτερο τον καταξιωμένο μουσικό παραγωγό Ηλία Μπενέτο που έχει βάλει την υπογραφή του και στο νέο άλμπουμ του Θάνου Μικρούτσικου.

Η «Ομίχλη των Καιρών» βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στην υψηλή στιχουργική της Λίνας Νικολακοπούλου ενώ περιλαμβάνει και από ένα κομμάτι του Άλκη Αλκαίου και του Μάνου Ελευθερίου.

Η νέα αυτή σύμπραξη Μικρούτσικου - Νικολακοπούλου έρχεται 27 ολόκληρα χρόνια μετά τον εξαιρετικά επιτυχημένο δίσκο τους «Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια», με ερμηνεύτρια τη Χαρούλα Αλεξίου: «Ήθελα να την ξαναβρώ τη Λίνα. Κι όταν τη συνάντησα και της ζήτησα τραγούδια ήταν σαν να μου έλεγε “σε περίμενα”. Όταν μου έστειλε τα τραγούδια εντυπωσιάστηκα. Είχε κάνει πραγματικά μια βουτιά στην πραγματικότητα», εξομολογήθηκε ο συνθέτης.

«Η παρουσία του Θάνου στη ζωή μου μού ξαναέδωσε τη χαρά του συνοδοιπόρου. Και πιστεύω ότι ο ίδιος είναι ένα πρόσωπο ικανό να μαγνητίσει την επιθυμία πολλών ανθρώπων να μείνει ζωντανή η επικοινωνία μέσα από το τραγούδι», είπε η Λίνα Νικολακοπούλου.

Μέσα από αυτό το άλμπουμ εξάλλου ο Θάνος Μικρούτσικος μάς συστήνει, για μία ακόμη φορά, μια καινούργια ερμηνευτική δύναμη. Πρόκειται για τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, γνωστή στους περισσότερους ως ηθοποιός, στη φωνή της οποίας όμως ο συνθέτης ανακάλυψε υψηλή εκφραστικότητα και ακρίβεια. Γι' αυτό και την εμπιστεύτηκε. Κι εκείνη είχε την τύχη να ζήσει, όπως η ίδια εξομολογήθηκε συγκινημένη, ένα παραμύθι δίπλα σε ανθρώπους που πάντα θαύμαζε.

Το ρεπορτάζ είναι της Αναστασίας Κουκά και η φωτ. του Χάρη Γκίκα.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight