Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ένταση στη Βουλή - Η Σία Αναγνωστοπούλου ζήτησε να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή - Πως αντέδρασε ο Μιχαλολιάκος

Ένταση στη Βουλή - Η Σία Αναγνωστοπούλου...

Όταν το λόγο πήρε ο γ.γ. της Χ.Α. η Σία Αναγνωστοπούλου αποχώρησε

Οξύνθηκαν τα πνεύματα σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 στη διάρκεια της ολομέλειας τη Βουλής με βασικό θέμα το αγροτικό. Η ένταση προξενήθηκε λίγο πριν πάρει το λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, όταν  η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια Υπουργός παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ζήτησε να καταδικαστεί η Χ. Αυγή.

Όπως είπε, αφορμή ήταν οι χθεσινοί προπηλακισμοί γονέων και δασκάλων και τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε σχολείο της περιοχής του Περάματος στην Αθήνα από μέλη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στα οποία ήταν και ο υπόδικος βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών Χρυσής Αυγής που ήσαν όλοι παρόντες στα έδρανα ήσαν έντονες ενώ ο κ. Βούτσης προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ωστόσο η κ. Αναγνωστοπούλου επέμεινε ζητώντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής για την πρόκληση των χθεσινών ανήκουστων και σοβαρών περιστατικών σε χώρο μάλιστα σχολείου.

Όταν το λόγο πήρε τελικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου αποχώρησε από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, συνοδευόμενη από το αναπληρωτή Υπουργό εξωτερικών Νικόλαο Ξυδάκη, ο οποίος οργισμένος αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή λέγοντας τα εξής: «Στα σχολεία θρασύδειλοι, στα παιδάκια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αναγνωστοπούλου μετά το περιστατικό στο σχολείο στο Πέραμα καταδίκασε την στάση της Χ. Αυγής, γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

«Οι Χρυσαυγίτες "μπουκάρουν" απ' έξω στα σχολεία για να περισώσουν το καθαρό αίμα του έθνους. Οι γονείς "προστατεύουν" από μέσα από τα σχολεία την "υγεία" του έθνους.

Ας το πάρουν απόφαση και οι απ' έξω και οι από μέσα: τα δημόσια σχολεία είναι για τα παιδιά, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας, χρώματος και ... υγείας, και την απόφαση αυτή την παίρνει η Πολιτεία, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας. Τα υπόλοιπα όλα είναι εθνικισμός, ρατσισμός και ο ναζισμός του χρυσαυγίτη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις