Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μία ακόμη σημαντική κινηματογραφική απώλεια: Έσβησε στα 84 της η μητέρα της Κάρι Φίσερ, Debbie Reynolds

Μία ακόμη σημαντική κινηματογραφική απώλ...

Πέθανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, μία μέρα μετά το θάνατο της Κάρι Φίσερ

Η μοίρα και το κακό timing παίζουν τελικά μερικές φορές άσχημα παιχνίδια. Η σπουδαία παλιά Αμερικανίδα ηθοποιός Debbie Reynolds, γεννημένη το 1932, έσβησε στα 84 της χρόνια, την επόμενη μέρα της δυσάρεστης είδησης του θανάτου της 60χρονης κόρης της, επίσης ηθοποιού και συγγραφέως Κάρι Φίσερ.

Η Reynolds βρισκόταν στο σπίτι της την Τετάρτη 28/12 όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο γιος της Todd Fisher επιβεβαίωσε το θάνατο της μητέρας του μιλώντας σε Μέσα ενημέρωσης όπως τα Variety, TMZ και το Associated Press. “Ήθελε να είναι με την Carrie,” είπε λιτά ο Τοντ Φίσερ στο Variety. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Reynolds είχε εκδώσει μία ανακοίνωση στις 27 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα που έγινε γνωστό ότι η Κάρι Φίσερ είχε πεθάνει μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη ενώ ήταν σε πτήση προς το Λος Άντζελες στις 23/12. Η Ντέμπι Ρέινολντς που προφανώς δεν άντεξε το χαμό της κόρης της, στην ανακοίνωση της, ευχαριστούσε τους φαν για την υποστήριξη τους στην αγαπημένη της κόρη.

Γεννημένη ως Mary Frances Reynolds το 1932, όπως έγραψε το Entertainment Weekly, απ' όπου και η φωτ., στα 16 της μόλις χρόνια υπέγραψε με το στούντιο της Warner Bros, πήρε το όνομα “Debbie” και σύντομα έγινε η «Sweetheart» της Αμερικής εμφανιζόμενη στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, «Singin’ in the Rain – Τραγουδώντας στη βροχή» του 1952 πλάι στον Τζιν Κέλι και στη συνέχεια παντρεύτηκε το pop είδωλο Eddie Fisher, με τον οποίο και έκανε 2 παιδιά.

Το 1958 ο Φίσερ άφησε την Reynolds για την Elizabeth Taylor, ζήτησε διαζύγιο και προκάλεσε μέγα σκάνδαλο στο Χόλυγουντ, αντίστοιχο ίσως με αυτό των Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί του σήμερα.

Η Reynolds κέρδισε τη μία και μοναδική υποψηφιότητα της για Όσκαρ, το 1964 για τη μουσική κωμωδία «The Unsinkable Molly Brown» ενώ μεγάλη επιτυχία είχε η live σειρά/σόου στο NBC «The Debbie Reynolds Show». Στη διάρκεια των δεκαετιών 1970s και ’80s, όπως έγραψε το Entertainment Weekly, δούλεψε κυρίως στο θέατρο, κερδίζοντας μάλιστα και βραβείο Tony για το μιούζικαλ «Irene» ενώ επέστρεψε κινηματογραφικά το 1996 όταν ο Albert Brooks της έδωσε το ρόλο της μητέρας του στο «Mother», ρόλος που της χάρισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Το 2000 κέρδισε Emmy για το ρόλο της ως μητέρα της Debra Messing στη σειρά του NBC «Will and Grace».

Ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία, η Ντέμπι Ρέινολντς δεν το έβαζε κάτω και το 2010, παρουσίασε το δικό της West End show, με τίτλο Debbie Reynolds: Alive and Fabulous. Υπήρξε και συλλέκτρια κινηματογραφικών memorabilia και είχε αναλάβει την ευθύνη μεταφοράς του Μουσείου, Debbie Reynolds’ Hollywood Motion Picture Museum στο Pigeon Forge, του Tennessee αλλά αυτό δεν έγινε όταν ο επενδυτής χρεοκόπησε.

Ωστόσο η Reynolds προχώρησε σε δημοπρασία πολλών αντικειμένων της συλλογής της, όπως το περίφημο λευκό φόρεμα της Marilyn Monroe που σηκωνόταν από έναν αεραγωγό στην ταινία «The Seven-Year Itch – Επτά χρόνια φαγούρα». Τέλος το 2013 η Reynolds εξέδωσε τα απομνημονεύματα της με τίτλο «Unsinkable» ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία του HBO «Behind the Candelabra» παίζοντας την μητέρα του Liberace – Μάικλ Ντάγκλας. Το 2015, τιμήθηκε με το βραβείο ζωής για το σύνολο της καριέρας της από τους συναδέλφους της ηθοποιούς του SAG – Screen Actors Guild. Μάλιστα το βραβείο της το είχε απονείμει η κόρη της Κάρι Φίσερ.

“Ήταν κάτι παραπάνω από μητέρα σε μένα και μία καλή σύμβουλος γάμου», είχε πει η Κάρι Φίσερ.

Την ιδιαίτερη συγκίνηση του εξέφρασε και ο Άλμπερτ Μπρουκς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις