Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτό είναι το διαφημιστικό της εφημερίδας Documento που «έκοψε» η ΕΡΤ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το διαφημιστικό της εφημερίδα...

Αναφέρεται στα δάνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την έντονη αντίδραση της εφημερίδας Documento, του Κώστα Βαξεβάνη, προκάλεσε η απόφαση της ΕΡΤ να μην μεταδώσει το διαφημιστικό σποτ της έκθεσης, που αναφέρεται στα δάνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το γεγονός καταγγέλλεται μέσα από τη ιστοσελίδα koutipandoras, του ίδιου ομίλου, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Με το πρόσχημα ότι η νομική υπηρεσία διακρίνει «παράβαση του άρθρου 10 για την προσβολή της προσωπικότητας», μας γνωστοποίησαν πως δεν θα παίξουν, τρέιλερ που παίζουν όλοι οι άλλοι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί. Σαράντα δύο χρόνια μετά την επίσημη λήξη της λογοκρισίας, ένας Ταγματάρχης, αναλαμβάνει (όχι για πρώτη φορά είναι η αλήθεια) το ρόλο του λοχαγού λογοκρισίας.

Αντί να εξασφαλίσει συνθήκες πλήρους ελευθερίας και πολυφωνίας για τη Δημόσια τηλεόραση, αυτοανακηρύσσεται σε λογοκριτή και του Τύπου και της διαφήμισης. Αποφασίζει πώς θα δημοσιογραφήσουμε και πώς θα διαφημιστούμε ακόμη.

Πάλι καλά που δεν μας ζήτησε τα χειρόγραφα για έλεγχο. Μπορεί να θέλει τον εαυτό του στρατηγό των καλών σχέσεων με διάφορους κύκλους, αλλά αυτό δεν μας αφορά. Μας αφορά που μπαίνει (με ή χωρίς τις εσωτερικές υπηρεσίες του) φρένο στην ελεύθερη ενημέρωση.

Ο Ταγματάρχης κυβερνά επί χρόνια την ΕΡΤ. Έχει τον τρόπο του. Το ερώτημα είναι ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο κύριε πρωθυπουργέ.

Η Δημόσια τηλεόραση, πως δεν θα παίξει πληρωμένη διαφήμιση του Documento, που και το τραπεζικό σκάνδαλο που αποκαλύπτουν.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις