Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Ευρωπαϊκό Έργο «IRIS» για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, βίας και διακρίσεων στον αθλητισμό βάσης

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Ευρωπαϊκό Έργο «IR...

Δείτε ΦΩΤΟ

Την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, στην Βουδαπέστη, στην Ουγγαρία, η Ανοιχτή Συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο “IRIS – Καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας”, και η 5η και Τελική Συνάντηση των εταίρων.

Από τη μεριά του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας, που είναι και ο συντονιστής του έργου, συμμετείχαν η ομάδα έργου, ενώ εκπροσώπησαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, κος Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Ζαχαροπούλου Αδαμαντία και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού, κος Κωσταριάς Δημήτρης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των συμπραττόντων φορέων: Πανεπιστήμιο Santiago de Compostela (Ισπανία), Πανεπιστήμιο του Shumen (Βουλγαρία), Πανεπιστήμιο Jyvaskyla (Φινλανδία), Oltalom Αθλητική Ένωση (Ουγγαρία), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Την Ανοιχτή Συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Έργου IRIS τίμησε με την παρουσία του ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Βουδαπέστη.

Kατά τη διάρκεια της Ανοιχτής Συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Έργου IRIS έγινε λεπτομερής παρουσίαση του σκοπού και των προσδοκιών του έργου IRIS καθώς και του εκπαιδευτικού υλικού που παράχθηκε ως αποτέλεσμα των επί δυο χρόνια εργασιών της σύμπραξης IRIS, από την υπεύθυνη έργου, κα Καρασούλου Δέσποινα.

Στο τέλος της Συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου από τοπικά μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συμμετεχόντων εταίρων. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση, κατά τη διάρκεια της 5ης συνάντησης των εταίρων, από την εκπρόσωπο του Περιφερειακού ΚΕΚ ΔΒΜ Π.Ε. Αχαϊας, κα Μπουχάγιερ Βικεντία, του εγχειριδίου εθνικών, περιφερειακών, τοπικών πολιτικών κατευθύνσεων/προτάσεων, πρακτικών και ιδεών που συνδράμουν ουσιαστικά στη διαχείριση και πρόληψη φαινομένων ρατσισμού, διακρίσεων και βίας στον αθλητισμό βάσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, κος Αλεξόπουλος Γρηγόρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με τον Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Βουδαπέστη, θέματα που σχετίζονται με την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών βίας, διακρίσεων και ρατσισμού στον αθλητισμό βάσης καθώς και για τις προοπτικές εφαρμογής των αποτελεσμάτων του έργου IRIS.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, κος Αλεξόπουλος Γρηγόρης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και την πεποίθηση ότι η εφαρμογή των παραγόμενων εκπαιδευτικών εργαλείων και υλικών θα συμβάλλει στην αναγνώριση, πρόληψη και εξάλειψη των περιστατικών βίας, διακρίσεων και ρατσισμού στον αθλητισμό βάσης και στην προώθηση της ισότιμης συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μικρών αθλητών μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις