Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Σταθερό το Κατάκολο στην κρουαζιέρα

Ηλεία: Σταθερό το Κατάκολο στην κρουαζιέρα

Περίπου 260 αφίξεις αναμένονται το 2017

Σταθερό αναμένεται το μερίδιο του λιμανιού του Κατακόλου στην κρουαζιέρα για το 2017, καθώς τα επίσημα στοιχεία κρατήσεων κάνουν λόγο για 258-262 αφίξεις. Ελαφρά αύξηση καταγράφηκε από τις 243 αφίξεις του 2016.

Ωστόσο, επικρατεί προβληματισμός για την πορεία της ελληνικής κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια, καθώς η πολιτική και κοινωνική αστάθεια σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου συμπαρασύρει και την Ελλάδα, δημιουργώντας αρνητική εικόνα στις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας σε Ευρώπη και Αμερική.

Στο λιμάνι του Κατακόλου, η φετινή χρονιά έχει κυλήσει σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις σε επίπεδο αφίξεων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπου ακυρώθηκαν λίγες ένεκα κακοκαιρίας.

Σημαντική παράμετρος είναι η άφιξη πλοίων μεγαλύτερης χωρητικότητας φέτος στο Κατάκολο, κάτι που μεταφράζεται και σε περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή. Το 2015, το λιμάνι του Κατακόλου ήταν στο Top-5 των ελληνικών λιμανιών με 243 κρουαζιερόπλοια και συνολικά 459.882 επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίνειο του Πύργου είναι ο μοναδικός προορισμός της ηπειρωτικής Ελλάδας στην πεντάδα, αφού οι άλλοι τρεις είναι νησιωτικοί προορισμοί: η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλεία: Αλλάζει όψη το Κατάκολο - Ολοκληρώνονται τα έργα ανάπλασης


Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις