Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα ο ιερός ναός του Αγίου Διονυσίου -Γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα-Ανοιχτές για το κοινό οι υπηρεσίες

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα ο ιερός ναός τ...

Επίσης θα τελεστεί Θεία Δοξολογία για του εργαζόμενους στην Πυροσβεστική

Την ιερά Μνήμη του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω, Πολιούχου της νήσου της Ζακύνθου τιμά η Ορθόδοξη Χριστιανική  εκκλησία στις 17 Δεκεμβρίου. Επίκεντρο και του φετινού εορτασμού αποτελεί στην Πάτρα ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Η ιερά πανήγυρη ξεκινησε την Παρασκευή 16/12/2016 στις 18.00 με τον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος. Ακολούθησε  ιερά αγρυπνία όπου λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα της εορτής το Σάββατο 17/12/2016, θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Στο ναό του Αγίου Διονυσίου έχουν τεθεί για προσκύνημα τεμάχια των ιερών λειψάνων των Αγίων Διονυσίου, Παντελεήμονος, Κοσμά και Δαμιανού.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί στις 17.30 το απόγευμα του Σαββάτου με τον μεθεόρτιο εσπερινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως κάθε χρόνο, στις 11 το πρωί της 17ης Δεκεμβρίου, θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών, Θεία Δοξολογία για τους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας μιας και στον Ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου, φυλάσσεται εικόνα των «Αγίων Τριών Εν Καμίνω Παίδων» Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ημέρα του εορτασμού, όλες οι Υπηρεσίες του Σώματος θα είναι ανοιχτές για το κοινό έτσι ώστε να μπορούν να τις επισκεφθούν, όσοι το επιθυμούν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

«Από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, την     17η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί στον  Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, ο εορτασμός των Αγίων Τριών Εν Καμίνω Παίδων Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την ημέρα του εορτασμού, όλες οι Υπηρεσίες του Σώματος θα είναι ανοιχτές για το κοινό, έτσι ώστε να μπορούν να τις επισκεφθούν, όσοι το επιθυμούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ

10:45΄      Πέρας προσελεύσεως Αντιπροσωπειών

10:55΄      Πέρας προσελεύσεως Επισήμων

11:00΄      Έναρξη επίσημης Δοξολογίας

11:30΄      Ανάγνωση Ημερησίας Διαταγής Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

12.00΄ Μικρά Δεξίωση στο Café «Deck» Σταθμός Υποδοχής Π. Κανελλόπουλος- Ηρ.Πολυτεχνείου 42).

Διαβάστε ακόμα:

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα-Το πρόγραμμα της τελετής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις