Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι κίνησε τις υποψίες για έλεγχο, που έβγαλε 43 κιλά κοκαΐνη-"Γερή" δουλειά στη διακίνηση των ναρκωτικών χάλασε το Λιμεναρχείο της Πάτρας

Τι κίνησε τις υποψίες για έλεγχο, που έβ...

Ο σκύλος μύρισε τα ναρκωτικά

Το χρήμα που παίζει στη διακίνηση ναρκωτικών και ιδιαίτερα στην περίπτωση της κοκαΐνης είναι κάτι παραπάνω από πολύ. Αν υπολογίσει έστω και πρόχειρα κανείς ότι στην περίπτωση των 43 κιλών κοκαΐνης που σταμάτησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο στο λιμάνι της Πάτρας, θα έβγαιναν πάνω από 2 εκ ευρώ αν δεν ήταν καθαρή και πάνω από 5 με 6 εκ. ευρώ, αν ήταν ανόθευτη.

Το φορτηγό ψυγείο ήρθε κενό φορτίου από την Ιταλία, στο λιμάνι, με πλοίο της γραμμής.Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr αυτό που κίνησε τις υποψίες είναι ότι το φορτηγό επέστρεφε άδειο και λιμενικοί αποφάσισαν να το ελέγξουν.Η έρευνα έδειξε ότι τα ναρκωτικά ήταν πολύ καλά κρυμμένα και η δουλειά που είχε γίνει ώστε να μην εντοπιστούν, ήταν επαγγελματική.

Πάτρα:Ο σκύλος και οι λιμενικοί μπλόκαραν 43 κιλά κοκαϊνης, στο λιμάνι- Τέσσερις συλλήψεις-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Η κοκαΐνη ήταν μέσα σε ειδική κρύπτη πολύ καλά κατασκευασμλενη στην καμπίνα του οδηγού. Είχε ειδικά συστήματα ασφαλείας ώστε να καθίσταται πολύ δύσκολος έως αδύνατος ο εντοπισμός τους. Ωστόσο προς λύπην των διακινητών, οι λιμενικοί με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου κατάφεραν να τα ξετρυπώσουν.

Επί τόπου στο λιμάνι της Πάτρας συνελήφθησαν οι Έλληνες οδηγός και συνοδηγός του φορτηγού-ψυγείου, ηλικίας 41 ετών.Μετά από σχετική ενημέρωση και εντολή  της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ακολούθησε ελεγχόμενη μεταφορά μέρους της ποσότητας της ναρκωτικής ουσίας από τον 41χρονο συλληφθέντα οδηγό, στην περιοχή του Ασπροπύργου. Εκεί συνάντησε έναν 42χρονο αλλοδαπό, προκειμένου πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη παράδοση και κατά την οποία συνελήφθη ο  αλλοδαπός ως παραλήπτης του φορτίου, ενώ στη συνέχεια, σε κατ' οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε, συνελήφθη και μία 40χρονη γυναίκα, αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τα ναρκωτικά θα μεταφέρονταν στην Αττική κι από εκεί σε όλη σχεδόν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν την κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους σαράντα τριών κιλών, πεντακοσίων είκοσι επτά γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (43,527.04 Κgr).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτυχία του Λιμεναρχείου της Πάτρας προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον , από ξένες διωκτικές αρχές, ενώ αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση του Σώματος στην Πάτρα με δεύτερο σκύλο ειδικά εκπαιδευμένο στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις