Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τώρα για την Πάτρα: "Μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Κανακάρη"

Τώρα για την Πάτρα: "Μεγάλη καθυστέ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Σύμφωνα με τη δήλωση του επικεφαλής της δημοτικης παράταξης Τώρα Για την Πάτρα Ανδρέα Φίλια:

"Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν, αργά χθες τη νύχτα,  οι εναπομείναντες στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοτικοί Σύμβουλοι, όταν από τα χείλη του αρμόδιου Αντιδημάρχου άκουσαν ότι η ολοκλήρωση της διάνοιξης της Κανακάρη δεν πρόκειται να γίνει στις αρχές του 2017 αλλά ένα χρόνο αργότερα.

Συγκεκριμένα το κυρίως έργο της διάνοιξης αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ είναι σχεδόν έτοιμο και θα παραδοθεί από τον ανάδοχο στις αρχές του 2017, μετά από αρκετή καθυστέρηση, όπως έχει ανακοινωθεί και είναι γνωστό στους συμπολίτες μας οι οποίοι ευελπιστούν να δουν την κυκλοφοριακή ανακούφιση της πόλης και παράλληλα την αλλαγή της όψης της στο κέντρο με άλλες παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν όπως η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος.  Εκείνο όμως που δεν γνωρίζουν οι συμπολίτες μας είναι ότι για την ολοκλήρωση και οριστική παράδοση του έργου απαιτούνται να ολοκληρωθούν παράλληλα δυο ακόμα εργολαβίες τις οποίες ο Δήμος όφειλε να έχει δημοπρατήσει και υλοποιήσει εγκαίρως, ώστε να είναι δυνατή η οριστική παράδοση του έργου στις αρχές του 2017.

Η μία εργολαβία αφορά συμπληρωματικά έργα βελτίωσης οδού Κανακάρη από Νόρμαν έως Αράτου, κόστους 630.000€ και η άλλη αφορά την προσαρμογή της σηματοδότησης, κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης επί των οδών Κορίνθου, Κανακάρη-Ναυαρίνου, από Ελευθερίου Βενιζέλου έως Αγίας Σοφίας κόστους 1.400.000€.  Με την  πρώτη εργολαβία επιβάλλεται να γίνουν εργασίες ανακατασκευής του τμήματος της οδού Κανακάρη, μήκους περίπου 520,00μ., από τη συμβολή της με την οδό Νόρμαν έως την οδό Αράτου, προκειμένου να μπορεί η οδός να λειτουργήσει ως δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Με τη δεύτερη επιτυγχάνεται η αντιδρόμηση  της οδού Κανακάρη η οποία μετατρέπεται ως ο βασικός οδικός άξονας εξόδου από το κέντρο και ταυτόχρονα η αντιδρόμηση  της οδού Κορίνθου η οποία θα αποτελέσει το βασικό οδικό άξονα εισόδου στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εφαρμογής των κυκλοφοριακών μελετών, εκτεταμένων πεζοδρομήσεων κλπ, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κέντρου της Πάτρας.

Από το τον Απρίλιο του 2014 η Δημοτική Αρχή Δημαρά είχε δημοπρατήσει τη μελέτη προσαρμογής της σηματοδότησης η οποία και παραδόθηκε στη συνέχεια εγκαίρως στη Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Τρία ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε. Το μεγάλο έργο της διάνοιξης της Κανακάρη που η αρχική μελέτη του ανατέθηκε το 2002,  το 2005 εγκρίθηκε η προμελέτη και ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, το 2008 εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η σύνταξη της οριστικής μελέτης και τελικά άρχισε να κατασκευάζεται το 2013 επί Δημαρχίας Γιάννη Δημαρά μετά από καθυστέρηση μιας 6ετίας, παραδίδεται στην πόλη ημιτελές. Παραδίδεται ημιτελές και θα παραμείνουν οι πατρινοί να το θαυμάζουν από μακριά για έναν τουλάχιστον ακόμα χρόνο, διότι η Δημοτική αρχή θυμήθηκε μόλις χτες, ότι εκκρεμούν δυο ακόμη εργολαβίες για την ολοκλήρωσή του.  Μια Δημοτική αρχή που έχει άλλες προτεραιότητες από αυτές που οι πολίτες της έχουν αναθέσει. Μια Δημοτική αρχή που εγκλωβισμένη στις κομματικές της ιδεοληψίες περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της, οραματιζόμενη  μεγαλειώδεις πορείες και επαναστατικές διακηρύξεις διεκδικήσεων και δεν μπορεί να αντιληφθεί το χρόνο που περνά αναξιοποίητος, καταδικάζοντας την πόλη στη στασιμότητα και τη μιζέρια.

Ο χρόνος κυλά, το περιβάλλον είναι ανταγωνιστικό, οι πόροι μειωμένοι και οι ευκαιρίες ελάχιστες. Η πόλη έχει ανάγκη από σταθερότητα συνέπεια, έγκαιρες αποφάσεις και όραμα για το μέλλον. Σημασία δεν έχει το κόψιμο της κορδέλας, οι φωτογραφίες και το δελτίο τύπου στα έργα που παραλαμβάνονται και εκπληρώθηκαν, γιατί κάποιοι άλλοι μερίμνησαν για αυτά. Τα εύσημα της παραλαβής είναι παροδικά και δεν τα καρπώνεται η πόλη. Η πόλη θα καρπωθεί, στο μέλλον, τα έργα που θα οραματιστείς και θα μεριμνήσεις να πραγματοποιηθούν ακόμα και αν δεν είσαι εσύ αυτός που θα κόψει την κορδέλα. Είναι καιρός λοιπόν η δημοτική αρχή να συνειδητοποιήσει το ρόλο της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Στα δυόμισι χρόνια που της απομένουν να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, όμοιες ή και γιατί όχι καλύτερες από αυτές που αυτή παρέλαβε, για μια ακόμα καλύτερη πόλη."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις