Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Βροχή" οι μηνύσεις στη λαϊκή της Αμαλιάδας

"Βροχή" οι μηνύσεις στη λαϊκή ...

Ηλεία

Επανάληψη του ίδιου σκηνικού χθες στη λαϊκή αγορά Αμαλιάδας, με τους πωλητές να συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ παράλληλα έχει κινηθεί και η νομική διαδικασία με τις μηνύσεις να υποβάλλονται η μία μετά την άλλη.

Βέβαια, χθες ο αριθμός των πωλητών που εισήλθαν και έστησαν πάγκους στον κλειστό χώρο ήταν σαφώς μεγαλύτερος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα Σάββατα, ωστόσο δεν έλειψαν και χθες οι έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία του δήμου, που έφεραν χρηματικά πρόστιμα, κατασχέσεις εμπορευμάτων (εντός και εκτός κλειστού χώρου) και καταγράφηκε και μία περίπτωση πωλητή που έστησε πάγκο εκτός λαϊκής και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.


Περί παρανομίας

Οι έλεγχοι ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των Σωματείων, οι πρόεδροι των οποίων είχαν ζητήσει και από την Αστυνομία και από τους δημοτικούς αστυνομικούς να ελέγχονται οι πωλητές κατά την είσοδό τους στον κλειστό χώρο, αμφισβητώντας και χαρακτηρίζοντας παράνομα τα κίτρινα χαρτάκια με τους αριθμούς θέσεων που είχαν χορηγηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ήλιδας.

Γι’ αυτό άλλωστε, με δεδομένο ότι τα Σωματεία χαρακτηρίζουν παράνομη τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στον κλειστό χώρο, καθώς και την χορήγηση θέσεων, οι πρόεδροι μετέβησαν χθες στις 5 τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας και κατέθεσαν δύο μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, οι οποίες προστέθηκαν στις άλλες δύο που είχαν υποβληθεί κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Παράλληλα, έχει γίνει η προσφυγή και στην Αποκεντρωμένη διοίκηση και αναμένονται αποφάσεις, ενώ χθες το μεσημέρι οι πρόεδροι με τον δικηγόρο των Σωματείων μετέβησαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και άλλες μηνύσεις στην πορεία ενδεχομένως και κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Τα Σωματεία δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την οριστική δικαίωση και χθες παρέμειναν για τρίτο Σάββατο έξω από το χώρο της λαϊκής αγοράς, ενώ αναμένονται εξελίξεις εντός της εβδομάδας.


πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις