Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτονώθηκε η κατάσταση σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι αντιεξουσιαστές

Εκτονώθηκε η κατάσταση σε Εξάρχεια και Θ...

Μετά την πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

23.46: Εκτονώθηκε η κατάσταση στα Εξάρχεια, όπου οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν επεισόδια, μετά το τέλος της πορείας που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Η αστυνομία έχει υποχωρήσει και μέτωπα με ένταση δεν υπάρχουν.

Ηρεμία επικρατεί και έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα, ομάδες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιδόθηκαν σε ρίψη βεγγαλικών και μολότοφ, τόσο από το οδόστρωμα, όσο και από την ταράτσα πανεπιστημιακού κτιρίου στην συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές μικρού αριθμού ατόμων, ενώ στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγο η οδός Αγίου Δημητρίου.

23.27: Μαύρος καπνός βγαίνει από κτίριο του ΑΠΘ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μάλλον πρόκειται για το κτίριο της φυσικομαθηματικής σχολής, όπως μεταδίδει το seleo.gr.

Οι κουκουλοφόροι που συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία των αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πετούν μολότοφ ακόμη και από την ταράτσα του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:

Νωρίτερα

 

Μικρή ύφεση παρατηρείται αυτή την ώρα στα επεισόδια γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, τα οποία ωστόσο, συνεχίζονται… Μέχρι στιγμής, από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιηθεί 25 προσαγωγές, εκ των οποίων κρατούνται τέσσερα άτομα.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, έγραψε στο twitter: "Είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός ΕΛ.ΑΣ να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν πολίτες που έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο πολίτη. Είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός ΕΛ.ΑΣ να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν πολίτες που έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο πολίτη.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Ευθύνες για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη".

Νωρίτερα

Σε 23 προσαγωγές ως ώρας έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που είναι σε εξέλιξη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Ομάδες αντιεξουσιαστών συνεχίζουν να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει… πεδίο μάχης.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους των Εξαρχείων, με επίκεντρο την οδό Σολωμού.

Νωρίτερα

Σε εξέλιξη είναι τα επεισόδια στα Εξάρχεια και οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 18 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. Προηγήθηκε πετροπόλεμος με τους ααστυνομικούς να απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στην πλατεία των Εξαρχείων αντιεξουσιαστές ξηλώνουν πλάκες από πεζοδρόμια. Και στην ευρύτερη περιοχή, έσπασαν μάρμαρα από εισόδους πολυκατοικιών και πεζοδρόμια. Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει στήσει οδοφράγματα με λάστιχα αυτοκινήτων και ζαρντινιέρες στην οδό Μπενάκη, ενώ έβαλε φωτιά σε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή.

Το Πολυτεχνείο, παραμένει κλειστό, φρουρούμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να μη γίνει καταφύγιο-ορμητήριο των αντιεξουσιαστών.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το RT και φωτογραφίες:

19:30 Ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια καθώς ολοκληρώνεται η πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει στήσει οδοφράγματα στην οδό Μπενάκη, ενώ έχουν βάλει φωτιά σε ένα ΙΧ στην περιοχή.

Στην πλατεία των Εξαρχείων ξηλώνουν πλάκες από τα πεζοδρόμια.

19:20 Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων αντεξιουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία δια μέσου της οδού Σταδίου κατεύθυνεται στην πλατεία Συντάγματος. Νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις