Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Οι εργαζόμενοι του Αγίου Ανδρέα για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Αν. Ξανθού

Πάτρα: Οι εργαζόμενοι του Αγίου Ανδρέα γ...

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Πάτρα την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου το Σωματείο "Ιπποκράτης" έκανε την παρακάτω ανακοίνωση:"O  Κος  Ξανθού καθόλου τυχαία, επέλεξε ως Υπουργός Υγείας  να επισκεφθεί την πόλη μας, τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, την εβδομάδα της διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, όπου οι Συνδικαλιστές ως γνωστόν συμμετείχαν σ΄ αυτό.

Υπουργός Υγείας από Πάτρα:4.000 προσλήψεις αρχές ... - Thebest.gr

Και αυτό γιατί;

Επειδή φοβόταν την κατακραυγή λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής που ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ότι έχει απομείνει από την λειτουργία των Νοσοκομείων, τα οποία δυστυχώς αξίζει να επισημάνουμε συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και όχι μόνον, που και αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς εφαρμόζει.

Και επειδή δεν είχε τίποτε επί της ουσίας να δώσει για το Νοσοκομείο μας, που τις επόμενες ημέρες παραδίδεται το 7όροφο κτίριο με το κλειδί στο χέρι, έτοιμο για να επαναλειτουργήσει, όπως το έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια και όχι οι ¨ευχές¨ του Υπουργού, του Υπουργού με την μηδενική συμβολή στην ολοκλήρωσή του και κατ΄ επέκταση στην επαναλειτουργία του. Γι΄ αυτήν του την απάθεια ΔΙΣΤΑΖΕ να έλθει στο Νοσοκομείο, το οποίο δεν ήταν στους αρχικούς του σχεδιασμούς, όπως δίσταζε και να συναντηθεί μαζί μας, γι΄ αυτό και δεν καλεστήκαμε στη σύσκεψη που ξαφνικά δρομολόγησε στο Νοσοκομείο μας, όπως έγινε με άλλα Σωματεία όπως επισήμως φαίνεται από την σχετική ανακοίνωσή τους, γι΄ αυτό και  οι Εργαζόμενοι παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Διοίκησης να τους καλέσει να συμμετάσχουν  σ΄ αυτή του γύρισαν την πλάτη, τον αγνόησαν……. κι΄ αυτόν και την Διοίκηση.

Ήλθε λοιπόν ο Υπουργός Υγείας στην πόλη μας και δυστυχώς, όπως το εκτιμήσανε την παραμονή του ερχομού του όλες οι παρατάξεις, δεν δεσμεύτηκε για τίποτε δεν ανακοίνωσε τίποτε και όπως ήταν αναμενόμενο δεν έδωσε λύση  σε κανένα από τα προβλήματα που του θέσαμε, μέσω της 3μελούς διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας που παραβρέθηκε στην συγκέντρωση του ταχύρυθμου, όπως ήταν:

Ή ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του Νοσοκομείου, όπου δυστυχώς δεν δεσμεύτηκε και δεν έδωσε λύση, ούτε στην αύξηση κατά 40% του προϋπολογισμού μας που παραμένει με δική τους ευθύνη καθηλωμένος στη σεισμόπληκτη λειτουργία μας, ούτε στην αναγκαία και απαραίτητη χρηματοδότηση μας για την μεταστέγασή μας στο 7όροφο που όπως προαναφέρουμε αν και η παράδοσή του γίνεται  τις επόμενες ημέρες, η επαναλειτουργία του πηγαίνει για την Άνοιξη, πάλι με δική τους ευθύνη λόγω της μη χρηματοδότησής μας, όπως προαναφέρουμε.

Οι Προσλήψεις Προσωπικού, τις προσλήψεις που ακούμε και δεν βλέπουμε, όπου δυστυχώς δεν έδωσε καμία λύση  απέναντι στις 270 και πλέον κενές μας θέσεις και οι προσλήψεις Ιατρών απέναντι στις 50 και πλέον κενές θέσεις. (οι περίφημες 4000 που τελικά είναι 3500 είναι μέσω ΟΑΕΔ και μάλιστα για 12 μήνες).

Η ανάπτυξη των νέων αναγκαίων περαιτέρω κτιριακών υποδομών, όπου όχι μόνον δεν έδωσε την λύση για τις  μελέτες που με μηδενικό κόστος μπορούν να αναλάβουν οι κτιριακές υποδομές, ούτε επεδίωξε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη προκειμένου να δει μέσω ΕΣΠΑ τι θα μπορούσε να γίνει γι΄ αυτές. Δηλ.  πλήρης αδιαφορία…. και ανευθυνότητα.

Ο Οργανισμό του Νοσοκομείου, όπου οι επαφές μας και οι πιέσεις μας προς την Υ.Πε φαίνεται να τον διαμορφώνουν στις 465 κλίνες, εξέλιξη για την οποία ας κάνουμε και εμείς την ευχή να μην κοπεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας……

Δυστυχώς δεν έδωσε καμιά λύση ούτε στα ζητήματα των παρατυπιών της Διοίκησης, που δεν κοστίζουν, που είναι ζητήματα δημοκρατίας, πού ως ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπως αυτοαποκαλούνται θα έπρεπε να τηρούν με ευλάβεια,  τόσο στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όσο και στα παράλληλα καθήκοντα των Εργαζόμενων, αλλά και τις αντικαταστάσεις των προϊσταμένων, ζητήματα που μάλλον θα μας οδηγήσουν σε δικαστικές παρεμβάσεις εναντίον τους..

Έτσι λοιπόν ευθέως θα πούμε ότι σ΄ αυτήν την φάση, αυτή η εντελώς αψυχολόγητη επίσκεψη του Υπουργού στην περιοχή μας, ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΥΣΙΑ και δυστυχώς ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

ΗΛΘΟΝ-ΕΙΔΟΝ και ΑΠΗΛΘΟΝ

Άνθρακες δηλ ο αναμενόμενος θησαυρός και για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που πριν λίγες ημέρες, ξεπερνώντας ακόμη και τον Υπουργό Υγείας, μιλούσαν για μεγάλα κυβερνητικά επιτεύγματα στο χώρο της Υγείας.

Κλείνοντας, δοθείσης της ευκαιρίας να πούμε ότι οι 3 καθαρίστριες από τις 40 που υπηρετούν στο Νοσοκομείο με τις γνωστές συμβάσεις, δεν εκφράζουν τους Εργαζόμενους, οι οποίοι βεβαίως όπως προαναφέρουμε παρά τις πιέσεις και παρεμβάσεις για να παραβρεθούν στον Υπουργό, γύρισαν την πλάτη τους και στον Υπουργό και στη Διοίκηση, τους αγνόησαν, κατακρίνοντας παράλληλα και  την απαράδεκτη-την προκλητική για Εργαζόμενους κίνησή τους να προσφέρουν λουλούδια σε έναν  μνημονιακό Υπουργό, μιας προσκυνημένης κυβέρνησης που καταδυναστεύει και ξεπουλάει καθημερινά ολοένα και πιο πολύ, τους Εργαζόμενους και  γενικά τους Έλληνες πολίτες και την χώρα μας.

Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σ΄ αυτές τις πολιτικές, που καταρρακώνουν το Ε.Σ.Υ, απέναντι στην κατρακύλα που ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ, διεκδικώντας  ένα σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις