Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

OΛΠΑ: Ένα ακόμα βήμα για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου-"Ναι" από το Υπουργείο Ναυτιλίας

OΛΠΑ: Ένα ακόμα βήμα για την παραχώρηση ...

Χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη έξι υπουργείων

Σε  ανακοίνωσή του ο ΟΛΠΑ αναφέρει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας είπε το ναι στα νέα όρια της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πάτρας. "Ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ ανακοινώνει ότι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι το πρώτο υπουργείο το οποίο με το υπ’ αρ. πρωτ. 3113.15-5/101018/2016 έγγραφό του διατύπωσε την σύμφωνη γνώμη του για τον επανακαθορισμό των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πατρών που αποφάσισε το Δ.Σ. του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ και την απόφαση του επικύρωσε η ΓΣ των Μετόχων του, στα πλαίσια της συμφωνίας που επετεύχθη με τη Δημοτική Αρχή και ενεκρίθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας.

Η σύμφωνη γνώμη, έξι συνολικά υπουργείων, είναι αναγκαία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21, του Ν.2971/01 στην πορεία των απαιτούμενων διοικητικών και νομικών πράξεων για την οριστικοποίηση των νέων ορίων της ΧΖΛ Πατρών και τον αποχαρακτηρισμό των 270 στρεμμάτων της παραλιακής Ζώνης προκειμένου στη συνέχεια να αποδοθούν στο Δήμο Πατρέων και στους πολίτες της Πάτρας.

Με την απόφαση αυτή γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την οριστική παραχώρηση, που αποτέλεσε καθολικό αίτημα δεκαετιών του συνόλου των φορέων της πόλης μας, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο και σπεύδει πρώτο, αρκετά πριν από την προθεσμία που θέτει ο Νόμος, να διατυπώσει την σύμφωνη γνώμη του¨".

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις