Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το 2ο βραβείο της UNICEF στο 60ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας

Το 2ο βραβείο της  UNICEF στο 60ο Δημοτι...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μια μεγάλη τιμητική διάκριση έλαβε το 60ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας. Οι μαθητές της περσινής Δ1 καθοδηγούμενοι υποδειγματικά από τη δασκάλα τους και Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μυλωνάκη Δήμητρα, πήραν το 2ο Βραβείο της Unicef για τη συγγραφή και εικονογράφηση παραμυθιού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους: Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ’ όλα Παιδιά».

 

Πάνω από 18.000 παιδιά από περισσότερα από 700 σχολεία ευαισθητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στο κορυφαίο πρόγραμμα της UNICEF για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού. Τα παιδιά του 60ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας διακρίθηκαν στην κατηγορία «Δημοτικά – παραμύθια» με το έργο τους «Παιδιά χελιδόνια».

 

Με το παραμύθι τους αυτό και μέσα από την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, που μόνο παλεύει να σταθεί στα πόδια του μακριά από την πατρίδα του, οι μαθητές ανέδειξαν το δράμα της προσφυγιάς. Ήθελαν με το όμορφο βιβλίο τους να θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους,  ότι όλες οι παιδικές ψυχές έχουν δικαίωμα στην αγάπη, στην ειρήνη και στη μόρφωση και ότι όλα τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται και αξίζουν μια καλή και χαρούμενη ζωή.

 

Η απονομή των βραβείων έγινε στην Αθήνα, στις 21 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Εκτός από τα σχολεία και θέλοντας να τονίσει τα θετικά πρότυπα για τα παιδιά η UNICEF Ελλάδος βράβευσε και  εξέχουσες προσωπικότητες και φορείς της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού. Πιο συγκεκριμένα:

 

Το Βραβείο UNICEF 2016 «Λάμπρος Κανελλόπουλος» απενεμήθη στον Μοχάμεντ Μοχάμεντ, 13 ετών, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα, μιλά 6 γλώσσες και προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά του ως διερμηνέας.

 

Το Βραβείο UNICEF 2016 απενεμήθη στον Λευτέρη Πετρούνια για το ήθος και την προαγωγή του «Ευ Αγωνίζεσθα»ι και του Ολυμπιακού ιδεώδους αποτελώντας ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά και τους νέους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

 

Ειδικό Βραβείο «Νίκος Αναλυτής» απενεμήθη στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ψαρής Φοράδας Ηρακλείου Κρήτης, Τάξη Δ΄. Υπ. Εκπ/κός: Πλατάκη Μαρία

 

Βραβεύτηκαν επίσης τα σχολεία:

 

Αφίσες - Νηπιαγωγεία:

 

1ο Βραβείο - 15ο Νηπιαγωγείο Βέροιας (Κλασικό Τμήμα). Υπ. Εκπ/κός: Βέλκου Ελευθερία

2ο Βραβείο - Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Το αερόστατο» Πατρών. Υπ. Εκπ/κοί: Ρεζίτης Σωτήρης, Καρακπίνη Ελευθερία, Σακελλαρίου Μαίρη.

3ο Βραβείο - Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, 2ο Τμήμα Προνηπίων. Υπ. Εκπ/κοί: Καραμπιμπέρη Δήμητρα, Στρατοπούλου Ευδοξία.

 

Αφίσες - Δημοτικά:

 

1ο Βραβείο - 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, Τάξη Α2. Υπ. Εκπ/κός: Τζιοβάρα Θεοδώρα

2ο Βραβείο - 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, Τάξη Β1. Υπ. Εκπ/κοί: Κουρτέση Πετρούλα, Γιαννοπούλου Θεοδώρα

3ο Βραβείο - «Ζάννειο Εκπαιδευτήριο» Ηρακλείου Κρήτης, Τάξη Β1. Υπ. Εκπ/κοί: Κανταρτζόγλου Φώτης, Μελισσουργάκη Μανταλένα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις