Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΓΕΛ Καστριτσίου μαζί με άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία ανεβάζουν στη Γαλλία "Ρωμαίο και Ιουλιέτα"

Το ΓΕΛ Καστριτσίου μαζί με άλλα τέσσερα ...

Στο πλαίσιο ευρωπαικού προγράμματος

Το Γενικό Λύκειο Καστριτσίου υλοποιεί, κατά τη διετία 2016-2018, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ / Βασική Δράση ΚΑ2 με θέμα «European theatre through Romeo and Juliet». Πρόκειται για μια σύμπραξη σχολείων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Στα παραδοτέα του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δημιουργία μιας έκθεσης με την Ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου και το ανέβασμα της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο στο Θέατρο Jean Vilar, στο St-Quentin της Γαλλίας, τον Ιούνιο 2018. Το έργο θα ανεβάσουν από κοινού τα πέντε σχολεία σε μία ενιαία παράσταση που θα παιχτεί δύο φορές. Κάθε σχολείο θα παίξει μία πράξη του έργου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τρεις εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ. Καστριτσίου επισκέφτηκαν, από 16 έως και 19 Νοεμβρίου 2016, το Saint-Quentin της Γαλλίας, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνική συνάντηση καθηγητών από τις 5 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία).

Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς Γκότση Ιωάννη, φιλόλογο, Καρκάτσα Αλεξάνδρα, καθηγήτρια Αγγλικών και Κοψίνη Ιωάννη, καθηγητή καλλιτεχνικών.

Η συνάντηση είχε σκοπό την οριστικοποίηση των επόμενων κινητικοτήτων, τη συγκεκριμενοποίηση λεπτομερειών του προγράμματος (ζητήματα σκηνοθετικά, οικονομικά, οργανωτικά), την κλήρωση των πράξεων του έργου στα σχολεία (ποια πράξη θα αναλάβει κάθε σχολείο) καθώς και την επίσκεψη στο θέατρο όπου θα παιχτεί η παράσταση τον Ιούνιο του 2018.

Στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος συμμετέχουν επίσης ο διευθυντής του σχολείου κ. Πολυχρονόπουλος Παναγιώτης, καθώς και οι καθηγητές: Bογιατζάκη Ελένη, Κασβίκη Σοφία, Κοτρώτσου Μαρία, Κωστακοπούλου Ευγενία, Μαρούδας Δημήτριος, Παναγοπούλου Μαρία, Παπάζογλου Ευριδίκη, Πετροπούλου Ασημίνα.

Οι δύο πρώτες φωτό που ακολουθούν είναι από την επίσκεψη στο Saint Quentin στη Γαλλία, στο σχολείο  Lycée général et technologique Condorcet.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις