Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρεκόρ ψήφων για τον Γ. Στασινό στις εκλογές του ΤΕΕ

Ρεκόρ ψήφων για τον Γ. Στασινό στις εκλο...

Είναι ο μοναδικός υποψήφιος που ξεπέρασε το «φράγμα» των χιλίων ψήφων

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), Γιώργος Στασινός, με 2.171 ψήφους, αναδεικνύεται πρώτος, μεταξύ των συνολικά 2.717 υποψήφιων όλων των παρατάξεων, στην μάχη του σταυρού των εκλογών του ΤΕΕ, της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών». Ο πρόεδρος του ΤΕΕ είναι ο μοναδικός υποψήφιος που ξεπέρασε το «φράγμα» των χιλίων ψήφων, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπερδιπλασίασε τους σταυρούς που έλαβε προσωπικά, σε σχέση με την εκλογική διαδικασία του 2013.

Τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη των υποψηφίων, με 995 ψήφους, καταλαμβάνει ο Νίκος Μήλης από την Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ), που αναδείχθηκε δεύτερη παράταξη στην εκλογική κατάταξη του ΤΕΕ. Το «βάθρο των νικητών» της μάχης του σταυρού συμπληρώνει στην τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς, με 860 ψήφους, επίσης από την πλειοψηφούσα παράταξη ΔΚΜ.

Συγκεκριμένα, η εκλογική δύναμη των παρατάξεων διαμορφώθηκε ως εξής:

-Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των παρατάξεων, με 8.661 ψήφους και ποσοστό 27,90%.

-Η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ) κατατάσσεται στην δεύτερη θέση των εκλογών με 4.154 ψήφους και ποσοστό 13,38%.

- Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί-Συνεργαζόμενοι, κατατάσσεται στην τρίτη θέση με 2.268 ψήφους και ποσοστό 7,31%.

-Η Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΤΕΕ από την Αρχή κατατάσσεται στην τέταρτη θέση με 2.027 ψήφους και ποσοστό 6,53%.

-Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με 1.891 ψήφους και ποσοστό 6,09%.

-Η ΕΛΕΜ, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί & Συνεργαζόμενοι, κατατάσσεται στην έκτη θέση με 1.804 ψήφους και ποσοστό 5,81%.

-Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡ ΑΓ ΕΣ), κατατάσσεται στην έβδομη θέση με 1.543 ψήφους και ποσοστό 4,97%.

- Η Πρόοδος και Αναβάθμιση ΤΕΕ, κατατάσσεται στην όγδοη θέση με 1.450 ψήφους και ποσοστό 4,67%.

-Η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών (ΔΗΠΑΜ), κατατάσσεται στην ένατη θέση με 1.238 ψήφους και ποσοστό 3,99%.

- Στην δέκατη θέση ισοψηφούν δύο παρατάξεις με 845 ψήφους και ποσοστό 2,72%. Η παράταξη Blok TEE-Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Μηχανικών και η Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 21 συνδυασμοί υποψηφίων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο των διπλωματούχων μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016. Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έθεσαν υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Ακόμη δεκατέσσερις (14) συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας (1) μεμονωμένος υποψήφιος ήταν υποψήφιοι για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα:Τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, ανά νομό, παράταξη και υποψήφιο-Ο απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Γιανναδάκης μιλά για την επόμενη μέρα-ΗΧΗΤΙΚΟ

 

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις