Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας: Καταδικάζουμε τις τυφλές προσαγωγές και συλλήψεις μελών του κινήματος - Η κατάσταση αυτή δεν είναι πλέον ανεκτή

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας: Καταδικάζουμε τις...

''Έφτασε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας''

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, με την οποία καταδικάζει τις προχθεσινές προσαγωγές και συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η αστυνομία στο πλαίσιο των επεισοδίων και των καταστροφών που σημειώθηκαν μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

''Μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου στην Πάτρα, η αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές και 12 συλλήψεις νέων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και μέλη αριστερών οργανώσεων, με τη δικαιολογία της συμμετοχής σε επεισόδια. Οι συλλήψεις έγιναν για ακόμα μια φορά πολλά μέτρα μακριά από το μέρος που σημειώθηκαν τα επεισόδια και οι καταστροφές.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις τυφλές προσαγωγές και συλλήψεις μελών του κινήματος που καμμία σχέση δεν έχουν με επεισόδια και καταστροφές. Τέτοιες πρακτικές από μεριάς της Αστυνομίας στόχο έχουν να καταστείλουν το κίνημα και τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Μας γεννιούνται εύλογα πολλά ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες και την επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ. Πρέπει να γίνει σαφές πως αυτή η κατάσταση δεν είναι πλέον ανεκτή.

Εχθές, την ίδια μέρα που οι 12 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους στη Χίο. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου για αγώνα για δημοκρατία και δικαιώματα, απέναντι στο μίσος και τον φασισμό παραμένει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Έφτασε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας.''

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις