Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη: Το Νοέμβρη του '73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός απέδειξαν ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος

ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη: Το Νοέμβρη του...

Καλεί το λαό της Πάτρας να τιμήσει την αντιδικτατορική πάλη και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Η Δημοτική παράταξη στο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» σε ανακοίνωση της για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, καλεί το λαό της Αχαικής πρωτεύουσας να τιμήσει την αντιδικτατορική πάλη και τους νεκρούς που έπεσαν στο Πολυτεχνείο το 1973 αλλά και σε όλη τη διάρκεια της χούντας δίνοντας το μήνυμα της συνέχισης των αγώνων για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανεξάρτητη και προοδευτική, χωρίς επιτροπείες και εκβιασμούς, για μια Πάτρα αλληλέγγυα και πρωταγωνίστρια στη μόρφωση και την εργασία.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση της ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, «το Νοέμβρη του ΄73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός απέδειξαν ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Μετέτρεψαν την «ήττα» σε δύναμη αγώνα που έδωσε αποτελέσματα και ενέπνευσε εκατομμύρια αγωνιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τότε, πολλοί λοιδόρησαν το λαϊκό κίνημα και έριξαν το ανάθεμα στους αιματηρούς αγώνες που διεξάγονταν με πάθος σε όλα τα μέτωπα, από τα φοιτητικά αμφιθέατρα και τις εργατικές συνελεύσεις έως τους δρόμους των Ευρωπαϊκών μητροπόλεων και τα φόρα των διεθνών οργανισμών. Μεμψίμοιροι, πολέμησαν το λαϊκό κίνημα και τους πρωταγωνιστές του ή απουσίασαν από τα προσκλητήρια αγώνα.

Το ίδιο κάνουν πολλοί και σήμερα.

Το Πολυτεχνείο, αυτό το ορόσημο που συνδέει την Ιστορία του τόπου μας με το μέλλον του, απέδειξε ότι το μπόλιασμα της κοινωνίας με τις αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας αργά ή γρήγορα φέρνει καρπούς.

Όπως έλεγε ο Χρόνης Μίσσιος:

«Συλλογιέμαι πως δεν μπορεί, σε τούτο τον τόπο, όπου πίσω από κάθε βράχο, μέσα σε κάθε σπηλιά ή λόχμη, κατοικούν εφηβικοί μύθοι, κάποια νύχτα οι Κένταυροι, μαζί με το Γιο της Καλογριάς θα χτυπήσουν τα τείχη και θ΄ ανοίξουν ξανά ένα πέρασμα για τους μικρούς Αργοναύτες……..».

Καλούμε όλους και όλες στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη το απόγευμα, από το ιστορικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις